Een Google Glass-gestuurde fitnessloopband werd op de ISPO-vakbeurs in München door mensen uit de sportwereld verkozen tot product van het jaar 2014.Het toestel wordt later dit jaar gelanceerd in België.

De loopband met Google Glass-integratie van Technogym, een Italiaanse producent van fitnessapparatuur en wellness-concepten, laat gebruikers communiceren met hun fitnesstoestel. De Google-bril projecteert gegevens als snelheid, afstand en tijdsduur op het netvlies van de sporters, die de snelheid van de loopband kunnen reguleren middels spraakopdrachten. Tijdens het trainen kunnen ze ook via een webcam communiceren met een trainer (of met vrienden).

De loopband werd ontwikkeld op het Android 4.0 open API platform voor trainingsapparaten. Via een touchscreen in het fitnesstoestel krijgen gebruikers een overzicht van hun individuele trainingsprogramma's en resultaten, en beheren ze hun eigen apps, die gedownload kunnen worden in Technogyms appstore.

Nerio Alessandri, president en oprichter van Technogym: "Het display op onze fitnessapparaten heeft de look en feel van een tablet en biedt een interactieve trainingservaring. Gebruikers hebben toegang tot persoonlijke trainingsprogramma's en hun favoriete apps, tv-programma's en entertainmentsystemen. Het platform staat ook open voor andere apps en apparaten, zoals dus Google Glass."

De Google Glass-integratie wordt in de loop van 2014 beschikbaar gesteld op de Belgische markt. (MI)

Een Google Glass-gestuurde fitnessloopband werd op de ISPO-vakbeurs in München door mensen uit de sportwereld verkozen tot product van het jaar 2014.Het toestel wordt later dit jaar gelanceerd in België. De loopband met Google Glass-integratie van Technogym, een Italiaanse producent van fitnessapparatuur en wellness-concepten, laat gebruikers communiceren met hun fitnesstoestel. De Google-bril projecteert gegevens als snelheid, afstand en tijdsduur op het netvlies van de sporters, die de snelheid van de loopband kunnen reguleren middels spraakopdrachten. Tijdens het trainen kunnen ze ook via een webcam communiceren met een trainer (of met vrienden). De loopband werd ontwikkeld op het Android 4.0 open API platform voor trainingsapparaten. Via een touchscreen in het fitnesstoestel krijgen gebruikers een overzicht van hun individuele trainingsprogramma's en resultaten, en beheren ze hun eigen apps, die gedownload kunnen worden in Technogyms appstore. Nerio Alessandri, president en oprichter van Technogym: "Het display op onze fitnessapparaten heeft de look en feel van een tablet en biedt een interactieve trainingservaring. Gebruikers hebben toegang tot persoonlijke trainingsprogramma's en hun favoriete apps, tv-programma's en entertainmentsystemen. Het platform staat ook open voor andere apps en apparaten, zoals dus Google Glass." De Google Glass-integratie wordt in de loop van 2014 beschikbaar gesteld op de Belgische markt. (MI)