Het mobiele spelletje Flappy Bird werd in geen tijd razend populair, maar werd al even snel weer opgedoekt wegens "te verslavend". Maar de makers van het VIER-programma 'De Ideale Wereld' hebben een alternatief klaar: 'Vladi Bird'.

Tegen het decor van de Olympische Winterspelen in Sotsji moet je als Vladimir Poetin obstakels ontwijken in de lucht. De hindernissen zijn blote mannelijke achterwerken, en als je er tegenaan botst, verschijnt de tekst 'Gay Over'. Daarmee grapt De Ideale Wereld met het anti-homobeleid van Poetin.

'Vladi Bird' ging al gauw internationaal; het werd onder meer opgepikt door de populaire Amerikaanse site Reddit, en ook op Twitter wordt enthousiast gereageerd.

Van 'Vladi Bird' bestaat ook al een lokale variant: 'Maggie Bird', met politica Maggie De Block als pispaal.

Speel hier Vladi Bird en hier Maggie Bird.

Het mobiele spelletje Flappy Bird werd in geen tijd razend populair, maar werd al even snel weer opgedoekt wegens "te verslavend". Maar de makers van het VIER-programma 'De Ideale Wereld' hebben een alternatief klaar: 'Vladi Bird'. Tegen het decor van de Olympische Winterspelen in Sotsji moet je als Vladimir Poetin obstakels ontwijken in de lucht. De hindernissen zijn blote mannelijke achterwerken, en als je er tegenaan botst, verschijnt de tekst 'Gay Over'. Daarmee grapt De Ideale Wereld met het anti-homobeleid van Poetin. 'Vladi Bird' ging al gauw internationaal; het werd onder meer opgepikt door de populaire Amerikaanse site Reddit, en ook op Twitter wordt enthousiast gereageerd. Van 'Vladi Bird' bestaat ook al een lokale variant: 'Maggie Bird', met politica Maggie De Block als pispaal. Speel hier Vladi Bird en hier Maggie Bird.