Voor de enquête ondervroeg het bureau in mei dit jaar 3.000 IT-managers uit Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, waarvan er 85 procent direct verantwoordelijk voor de IT aankoopbeslissingen.

Een kwart van de ondervraagden zei niet van plan te zijn Flash-technologie te gebruiken voor opslag. Bijna de helft (46%) van alle deelnemers geeft aan dat er binnen hun bedrijf behoefte is aan high-performance opslagtechnologie. Dat is dan vooral voor applicaties voor het verwerken van betalingen, CRM en business intelligence. Zo'n 16 procent zet de technologie ook effectief in die domeinen in.

Ondernemingen met plannen voor Flash-opslag, NetApp-Opinion Matters
Ondernemingen met plannen voor Flash-opslag © NetApp-Opinion Matters

Uit de enquête blijkt dan ook dat Flash-opslag in EMEA nog niet helemaal is ingeburgerd. Een kwart van de ondervraagden gebruikte Flash nog nergens. Voor een deel van hen zal dat in de toekomst ook niet gebeuren. Van de ondervraagden uit grote ondernemingen gaf 28 procent aan geen plannen hebben voor Flash adoptie. Nagenoeg een op de vijf (18 procent) ondernemingen in Europa zegt van plan te zijn Flash te incorporeren en 48 procent gebruikt de technologie al ergens. Bij de middelgrote ondernemingen is 14 procent van plan om Flash te gaan gebruiken. De grootste groeipotentie is er onder de kleinere bedrijven; 17 procent wil Flash gaan gebruiken.

Voor de enquête ondervroeg het bureau in mei dit jaar 3.000 IT-managers uit Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, waarvan er 85 procent direct verantwoordelijk voor de IT aankoopbeslissingen.Een kwart van de ondervraagden zei niet van plan te zijn Flash-technologie te gebruiken voor opslag. Bijna de helft (46%) van alle deelnemers geeft aan dat er binnen hun bedrijf behoefte is aan high-performance opslagtechnologie. Dat is dan vooral voor applicaties voor het verwerken van betalingen, CRM en business intelligence. Zo'n 16 procent zet de technologie ook effectief in die domeinen in. Uit de enquête blijkt dan ook dat Flash-opslag in EMEA nog niet helemaal is ingeburgerd. Een kwart van de ondervraagden gebruikte Flash nog nergens. Voor een deel van hen zal dat in de toekomst ook niet gebeuren. Van de ondervraagden uit grote ondernemingen gaf 28 procent aan geen plannen hebben voor Flash adoptie. Nagenoeg een op de vijf (18 procent) ondernemingen in Europa zegt van plan te zijn Flash te incorporeren en 48 procent gebruikt de technologie al ergens. Bij de middelgrote ondernemingen is 14 procent van plan om Flash te gaan gebruiken. De grootste groeipotentie is er onder de kleinere bedrijven; 17 procent wil Flash gaan gebruiken.