It-dienstenbedrijven RealDolmen en Telematics and Services hebben de aanbesteding in de wacht gesleept voor de vernieuwing van de mainframeomgeving van de FOD Economie.

Het gaat alles samen over een contract van 3,97 miljoen euro. RealDolmen rijft daarvan 2,12 miljoen euro binnen voor de modernisering van beide IBM z9-mainframes van de FOD Economie en de vervanging van de (verouderde) ESCON-kanalen door FICON/FCP kanalen.

Telematics and Services vervangt de huidige mainframe schijvensystemen door twee nieuwe exemplaren (6 TB voor de mainframeomgeving en 6 TB voor gedistribueerde systemen) en het levert 4 FICON/FCP switchen. Alles samen krijgt het Brusselse bedrijf daarvoor 1,85 miljoen euro.

De vernieuwing van de mainframeomgeving is nodig omdat op het einde van de zomer het huur- en onderhoudscontract van de FOD met zijn huidige partner afloopt. Bovendien zijn de bestaande schijfgeheugens voor de mainframeomgeving te oud en te klein.

Na de oplevering van het materiaal moeten RealDolmen en Telematics and Services tenminste 3 jaar instaan voor het onderhoud.

It-dienstenbedrijven RealDolmen en Telematics and Services hebben de aanbesteding in de wacht gesleept voor de vernieuwing van de mainframeomgeving van de FOD Economie. Het gaat alles samen over een contract van 3,97 miljoen euro. RealDolmen rijft daarvan 2,12 miljoen euro binnen voor de modernisering van beide IBM z9-mainframes van de FOD Economie en de vervanging van de (verouderde) ESCON-kanalen door FICON/FCP kanalen. Telematics and Services vervangt de huidige mainframe schijvensystemen door twee nieuwe exemplaren (6 TB voor de mainframeomgeving en 6 TB voor gedistribueerde systemen) en het levert 4 FICON/FCP switchen. Alles samen krijgt het Brusselse bedrijf daarvoor 1,85 miljoen euro. De vernieuwing van de mainframeomgeving is nodig omdat op het einde van de zomer het huur- en onderhoudscontract van de FOD met zijn huidige partner afloopt. Bovendien zijn de bestaande schijfgeheugens voor de mainframeomgeving te oud en te klein. Na de oplevering van het materiaal moeten RealDolmen en Telematics and Services tenminste 3 jaar instaan voor het onderhoud.