De Federale Overheidsdienst (FOD) Mobiliteit en Vervoer is bekroond voor zijn informaticaprogramma WebDIV, waarmee burgers hun voertuig via internet kunnen inschrijven. De FOD kreeg een 'best practice'-vermelding van het Europees Instituut voor Overheidsdiensten (EIPA).

Met WebDIV kunnen voertuigen in België online ingeschreven kunnen worden. Binnen de 24 uur krijgen de aanvragers hun nummerplaat in de bus. "Een revolutionaire dienst in de sector van de inschrijving van voertuigen die administratieve vereenvoudiging en een kwaliteitsvolle dienstverlening combineert", noemt de internationale jury van EIPA het initiatief. Volgens de FOD gebeurt meer dan de helft van de inschrijvingen ondertussen via internet en oogst WebDIV groot succes.

Mobiliteit en Vervoer kreeg de beloning in de categorie 'Performance Improvement' in het kader van de European Public Service Award 2009 van het EIPA. Driehonderd kandidaten uit 26 landen dongen mee naar een Award.

Bron: Belga

De Federale Overheidsdienst (FOD) Mobiliteit en Vervoer is bekroond voor zijn informaticaprogramma WebDIV, waarmee burgers hun voertuig via internet kunnen inschrijven. De FOD kreeg een 'best practice'-vermelding van het Europees Instituut voor Overheidsdiensten (EIPA). Met WebDIV kunnen voertuigen in België online ingeschreven kunnen worden. Binnen de 24 uur krijgen de aanvragers hun nummerplaat in de bus. "Een revolutionaire dienst in de sector van de inschrijving van voertuigen die administratieve vereenvoudiging en een kwaliteitsvolle dienstverlening combineert", noemt de internationale jury van EIPA het initiatief. Volgens de FOD gebeurt meer dan de helft van de inschrijvingen ondertussen via internet en oogst WebDIV groot succes. Mobiliteit en Vervoer kreeg de beloning in de categorie 'Performance Improvement' in het kader van de European Public Service Award 2009 van het EIPA. Driehonderd kandidaten uit 26 landen dongen mee naar een Award. Bron: Belga