De Belgische federale overheidsdienst (FOD) van Mobiliteit is het eerste ministerie in Europa dat de European Risk Management Award heeft gewonnen. Het haalde het van de Britse omroep BBC en van het London Development Agency.

Dat bericht de krant De Standaard. De federale overheidsdienst wordt bekroond omdat hij de beste methodiek in huis heeft om risico's in zijn werking op te sporen en te vermijden. Die methode, MobiRisk genoemd, vermeed al dat er fouten zouden optreden in het informaticasysteem voor de in België geregistreerde voertuigen. Bovendien detecteerde het systeem ook al tekorten in het vernietigingssysteem voor ingeleverde nummerplaten, waardoor een illegaal circuit van valse nummerplaten kon worden voorkomen.

De strategische risicoanalyse waarmee wordt gewerkt, houdt rekening met alle risico's, ook inzake ontsporing van kosten en baten van projecten. Het leidde al tot aanpassingen van de managementplannen.

Sinds de vorige federale regering in 2007 de grote Copernicusvernieuwing van de federale overheidsdiensten opblies, beslissen de diensten en hun management zelf of ze moderniseren of niet. Het ministerie van Mobiliteit koos ervoor om verder te moderniseren en is ook een van de betere in het federale bestel, aldus nog de krant.

Bron: Belga

De Belgische federale overheidsdienst (FOD) van Mobiliteit is het eerste ministerie in Europa dat de European Risk Management Award heeft gewonnen. Het haalde het van de Britse omroep BBC en van het London Development Agency. Dat bericht de krant De Standaard. De federale overheidsdienst wordt bekroond omdat hij de beste methodiek in huis heeft om risico's in zijn werking op te sporen en te vermijden. Die methode, MobiRisk genoemd, vermeed al dat er fouten zouden optreden in het informaticasysteem voor de in België geregistreerde voertuigen. Bovendien detecteerde het systeem ook al tekorten in het vernietigingssysteem voor ingeleverde nummerplaten, waardoor een illegaal circuit van valse nummerplaten kon worden voorkomen. De strategische risicoanalyse waarmee wordt gewerkt, houdt rekening met alle risico's, ook inzake ontsporing van kosten en baten van projecten. Het leidde al tot aanpassingen van de managementplannen. Sinds de vorige federale regering in 2007 de grote Copernicusvernieuwing van de federale overheidsdiensten opblies, beslissen de diensten en hun management zelf of ze moderniseren of niet. Het ministerie van Mobiliteit koos ervoor om verder te moderniseren en is ook een van de betere in het federale bestel, aldus nog de krant. Bron: Belga