De keuze voor Drupal werd al enkele jaren geleden gemaakt maar sinds deze zomer is de eerste grote migratie, Fedweb.be van de FOD P&O, in gang gezet. Intussen zijn ook de websites van de FOD Mobiliteit, Justitie en Financiën gemigreerd..

Ook Belgium.be, Business Belgium, de website van het FAGG, Diplomatie en Buitenlandse Zaken worden in de komende weken overgezet.

Fedict, dat sinds 2008 websites van de federale overheid ondersteunt, baseerde zich aanvankelijk op SDL Tridion maar dat voldeed intussen niet meer aan de noden van de overheidswebsites. Daarom werd in 2013 gekozen voor Drupal waarna er in 2014 een proof of concept volgde.

Volgens Fedict is de grootste uitdaging van de migratie om alles zo goed mogelijk te automatiseren. Het gaat in totaal om zo'n 150.000 webpagina's. Hoe vlotter die naadloos naar Drupal worden omgezet, hoe minder werk voor de redacteurs van de websites in kwestie.

De keuze voor Drupal werd al enkele jaren geleden gemaakt maar sinds deze zomer is de eerste grote migratie, Fedweb.be van de FOD P&O, in gang gezet. Intussen zijn ook de websites van de FOD Mobiliteit, Justitie en Financiën gemigreerd..Ook Belgium.be, Business Belgium, de website van het FAGG, Diplomatie en Buitenlandse Zaken worden in de komende weken overgezet.Fedict, dat sinds 2008 websites van de federale overheid ondersteunt, baseerde zich aanvankelijk op SDL Tridion maar dat voldeed intussen niet meer aan de noden van de overheidswebsites. Daarom werd in 2013 gekozen voor Drupal waarna er in 2014 een proof of concept volgde.Volgens Fedict is de grootste uitdaging van de migratie om alles zo goed mogelijk te automatiseren. Het gaat in totaal om zo'n 150.000 webpagina's. Hoe vlotter die naadloos naar Drupal worden omgezet, hoe minder werk voor de redacteurs van de websites in kwestie.