In Groot-Brittannië lanceren Fon, de wereldwijde gemeenschap voor draadloos internet, en telecomreus BT samen het aanbod BT Fon. Zo krijgt het Spaanse initiatief voor het eerst echt stevige armslag.

Fon heeft al sterke rugdekking van reuzen als Skype (eBay) en Google. De voorbije twee jaar kreeg het bedrijf ruim 30 miljoen dollar durfkapitaal van die internettoppers. In België sloot Fon in mei een samenwerkingsovereenkomst met Scarlet onder de naam 'Fonero.be'. Maar de deal met BT in Groot-Brittannië kan wel eens echt de definitieve lancering betekenen. BT zal zijn ruim 3 miljoen breedbandklanten uitnodigen om deel te nemen aan het Fon-initiatief.

Fon wil een gemeenschap van WiFi-gebruikers oprichten. Die stemmen ermee in om een klein stukje van hun breedbandverbinding te delen via hun draadloze router. In ruil daarvoor krijgen ze zelf toegang tot de WiFi-verbindingen van de andere gebruikers. Het concept wordt vergeleken met het peer-to-peer-fenomeen voor het uitwisselen van bestanden op het internet. Wereldwijd heeft Fon nu al 500.000 leden en 190.000 hotspots.

In Groot-Brittannië lanceren Fon, de wereldwijde gemeenschap voor draadloos internet, en telecomreus BT samen het aanbod BT Fon. Zo krijgt het Spaanse initiatief voor het eerst echt stevige armslag. Fon heeft al sterke rugdekking van reuzen als Skype (eBay) en Google. De voorbije twee jaar kreeg het bedrijf ruim 30 miljoen dollar durfkapitaal van die internettoppers. In België sloot Fon in mei een samenwerkingsovereenkomst met Scarlet onder de naam 'Fonero.be'. Maar de deal met BT in Groot-Brittannië kan wel eens echt de definitieve lancering betekenen. BT zal zijn ruim 3 miljoen breedbandklanten uitnodigen om deel te nemen aan het Fon-initiatief. Fon wil een gemeenschap van WiFi-gebruikers oprichten. Die stemmen ermee in om een klein stukje van hun breedbandverbinding te delen via hun draadloze router. In ruil daarvoor krijgen ze zelf toegang tot de WiFi-verbindingen van de andere gebruikers. Het concept wordt vergeleken met het peer-to-peer-fenomeen voor het uitwisselen van bestanden op het internet. Wereldwijd heeft Fon nu al 500.000 leden en 190.000 hotspots.