Het onderzoeksbureau Forrester raadt bedrijven aan om "zo snel mogelijk op Windows Vista over te schakelen" en zeker niet te overwegen om Vista helemaal links te laten liggen. Een opmerkelijke raadgeving gezien heel wat bedrijven nauwelijks geïnteresseerd zijn in Vista.

De straffe uitspraken staan in de rapporten 'Building the Business Case for Windows Vista' en 'Lessons Learned from Early Adopters of Windows Vista' die het onderzoeksbureau publiceert. Dé hoofdreden waarom ieder bedrijf maar beter zo snel mogelijk de switch zou maken, is de beperkte beschikbaarheid van Windows XP na juni van dit jaar in combinatie met de onzekere lanceringsdatum van de volgende Windows-versie (Windows 7). Volgens Forrester kunnen bedrijven het zich niet veroorloven om hun toekomstplannen volledig te baseren op Windows 7 en Vista aan hun neus voorbij te laten gaan.

Een migratie naar andere besturingssystemen is volgens Forrester ook niet aangewezen. Ondanks de opkomst van Linux en Mac OS draait nog steeds ongeveer 99 procent van alle bedrijfspc's in Europa en Noord-Amerika een versie van Windows. Dat maakt het voor vele bedrijven praktisch nagenoeg onmogelijk om over te stappen naar een alternatief OS.

Verder zijn er volgens Forrester ook harde voordelen verbonden aan een upgrade naar Vista. Het onderzoeksbureau heeft het dan onder meer over de betere beveiliging en gebruikerservaring, maar erkent wel de nog steeds aanslepende compatibiliteitsproblemen met voornamelijk oudere software. De analisten besluiten verder dat de meeste bedrijven ondertussen al ver gevorderd zijn met het testen van hard- en softwarecombinaties. Volgens Forrester zullen de meeste bedrijven Windows Vista uitrollen tegen het einde van het jaar en begin 2009.

Het onderzoeksbureau Forrester raadt bedrijven aan om "zo snel mogelijk op Windows Vista over te schakelen" en zeker niet te overwegen om Vista helemaal links te laten liggen. Een opmerkelijke raadgeving gezien heel wat bedrijven nauwelijks geïnteresseerd zijn in Vista. De straffe uitspraken staan in de rapporten 'Building the Business Case for Windows Vista' en 'Lessons Learned from Early Adopters of Windows Vista' die het onderzoeksbureau publiceert. Dé hoofdreden waarom ieder bedrijf maar beter zo snel mogelijk de switch zou maken, is de beperkte beschikbaarheid van Windows XP na juni van dit jaar in combinatie met de onzekere lanceringsdatum van de volgende Windows-versie (Windows 7). Volgens Forrester kunnen bedrijven het zich niet veroorloven om hun toekomstplannen volledig te baseren op Windows 7 en Vista aan hun neus voorbij te laten gaan. Een migratie naar andere besturingssystemen is volgens Forrester ook niet aangewezen. Ondanks de opkomst van Linux en Mac OS draait nog steeds ongeveer 99 procent van alle bedrijfspc's in Europa en Noord-Amerika een versie van Windows. Dat maakt het voor vele bedrijven praktisch nagenoeg onmogelijk om over te stappen naar een alternatief OS. Verder zijn er volgens Forrester ook harde voordelen verbonden aan een upgrade naar Vista. Het onderzoeksbureau heeft het dan onder meer over de betere beveiliging en gebruikerservaring, maar erkent wel de nog steeds aanslepende compatibiliteitsproblemen met voornamelijk oudere software. De analisten besluiten verder dat de meeste bedrijven ondertussen al ver gevorderd zijn met het testen van hard- en softwarecombinaties. Volgens Forrester zullen de meeste bedrijven Windows Vista uitrollen tegen het einde van het jaar en begin 2009.