De hoge opbrengsten zijn onder meer het gevolg van meer advertenties via mobiele apparaten en video's. Facebook boekte een omzet van bijna 5,4 miljard dollar, tegen 3,5 miljard dollar een jaar eerder. Analisten hadden in doorsnee gerekend op 5,3 miljard dollar.

De nettowinst bedroeg 1,5 miljard dollar, tegen 512 miljoen dollar een jaar eerder.

Topman Mark Zuckerberg sprak van "een geweldige start van het jaar". De prestaties laten volgens kenners zien dat Facebook aanhoudend adverteerders weet te vinden. Het afgelopen jaar lanceerde het verschillende nieuwe vormen van advertenties en werd het makkelijker gemaakt om advertentieruimte te kopen op Instagram.

Recordscore

Er waren dagelijks bijna 1 miljard mensen mobiel actief op Facebook. Ongeveer 1,65 miljard mensen bezochten de socialenetwerksite minimaal een keer per maand in het kwartaal, tegen 1,59 miljard in de voorgaande verslagperiode. Facebook kwam verder met een nieuwe klasse aandelen. Met de zogenoemde C-aandelen, die geen stemrecht hebben, kan het bijvoorbeeld effecten blijven uitgeven als personeelsbeloning of tijdens overnames, zonder dat Zuckerberg de controle verliest.

Beleggers reageerden positief op de kwartaalrapportage van Facebook. Het aandeel ging in de nabeurshandel flink omhoog en steeg tot boven de hoogste slotstand ooit. De positieve resultaten voor Facebook volgen op tegenvallende resultaten voor Apple en Twitter.

(Belga/RR)

De hoge opbrengsten zijn onder meer het gevolg van meer advertenties via mobiele apparaten en video's. Facebook boekte een omzet van bijna 5,4 miljard dollar, tegen 3,5 miljard dollar een jaar eerder. Analisten hadden in doorsnee gerekend op 5,3 miljard dollar. De nettowinst bedroeg 1,5 miljard dollar, tegen 512 miljoen dollar een jaar eerder. Topman Mark Zuckerberg sprak van "een geweldige start van het jaar". De prestaties laten volgens kenners zien dat Facebook aanhoudend adverteerders weet te vinden. Het afgelopen jaar lanceerde het verschillende nieuwe vormen van advertenties en werd het makkelijker gemaakt om advertentieruimte te kopen op Instagram. Er waren dagelijks bijna 1 miljard mensen mobiel actief op Facebook. Ongeveer 1,65 miljard mensen bezochten de socialenetwerksite minimaal een keer per maand in het kwartaal, tegen 1,59 miljard in de voorgaande verslagperiode. Facebook kwam verder met een nieuwe klasse aandelen. Met de zogenoemde C-aandelen, die geen stemrecht hebben, kan het bijvoorbeeld effecten blijven uitgeven als personeelsbeloning of tijdens overnames, zonder dat Zuckerberg de controle verliest. Beleggers reageerden positief op de kwartaalrapportage van Facebook. Het aandeel ging in de nabeurshandel flink omhoog en steeg tot boven de hoogste slotstand ooit. De positieve resultaten voor Facebook volgen op tegenvallende resultaten voor Apple en Twitter.(Belga/RR)