De verwachte daling zou betekenen dat de productie op het laagste niveau in vijf jaar uitkomt. Door de uitbraak van het virus zijn veel fabrieken in China ruim twee weken dicht gebleven rond Chinees Nieuwjaar, waar één week was gepland. Vanaf deze week gaan mondjesmaat weer fabrieken open.

Het hangt onder meer af van de plaats waar de fabrieken staan of dat al mag. Elektronicaproducent Foxconn, die onder meer de iPhone van Apple in elkaar zet, mocht bijvoorbeeld een fabriek in Shenzhen nog niet openen van de plaatselijke autoriteiten. Het bedrijf moet eerst bijkomende gezondheidsmaatregelen nemen.

De maatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen, treffen overigens niet alleen techbedrijven. Ook verschillende autobedrijven gaven al aan de productie te moeten verminderen omdat ze minder onderdelen ontvangen.

De verwachte daling zou betekenen dat de productie op het laagste niveau in vijf jaar uitkomt. Door de uitbraak van het virus zijn veel fabrieken in China ruim twee weken dicht gebleven rond Chinees Nieuwjaar, waar één week was gepland. Vanaf deze week gaan mondjesmaat weer fabrieken open.Het hangt onder meer af van de plaats waar de fabrieken staan of dat al mag. Elektronicaproducent Foxconn, die onder meer de iPhone van Apple in elkaar zet, mocht bijvoorbeeld een fabriek in Shenzhen nog niet openen van de plaatselijke autoriteiten. Het bedrijf moet eerst bijkomende gezondheidsmaatregelen nemen.De maatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen, treffen overigens niet alleen techbedrijven. Ook verschillende autobedrijven gaven al aan de productie te moeten verminderen omdat ze minder onderdelen ontvangen.