De markt voor oplossingen rond 'unified thread management' (utm) was vorig jaar goed voor 1,2 miljard dollar omzet. Dat is een stijging met meer dan 20% procent vergeleken met een jaar voordien, zo berekende het onderzoeksbureau Gartner.

"De utm-markt is in volle verandering. De klanten ruilen hun oude technologie, zoals de automatische controle van firewalls, stelselmatig in voor firewalloplossingen met 'application control'-mogelijkheden", legt research director Lawrence Pingree uit. De laatste jaren hebben talrijke utm-leveranciers nieuwe producten onthuld, waarbij sommigen de functionaliteit van hun utm-portefeuille uitgebreid hebben en anderen zich dan weer gaan richten zijn op kmo's, of draadloze utm-oplossingen voorstelden.

Fortinet blijft marktleider met 19,6% marktaandeel (een toename met 33%), voor SonicWall met 13,3% (+16,1%), Juniper Networks met 11,8% (+7,7%), CheckPoint met 10,9% (+15,7%) en WatchGuard met eveneens 10,9% (+13,5%).

In West-Europa ging de utm-markt er met 16,7% op vooruit: voornamelijk gedreven door consolidatie naar gevirtualiseerde infrastructuur, de regulatorische druk op de betaalsector en de opkomst van managed security services.

De markt voor oplossingen rond 'unified thread management' (utm) was vorig jaar goed voor 1,2 miljard dollar omzet. Dat is een stijging met meer dan 20% procent vergeleken met een jaar voordien, zo berekende het onderzoeksbureau Gartner. "De utm-markt is in volle verandering. De klanten ruilen hun oude technologie, zoals de automatische controle van firewalls, stelselmatig in voor firewalloplossingen met 'application control'-mogelijkheden", legt research director Lawrence Pingree uit. De laatste jaren hebben talrijke utm-leveranciers nieuwe producten onthuld, waarbij sommigen de functionaliteit van hun utm-portefeuille uitgebreid hebben en anderen zich dan weer gaan richten zijn op kmo's, of draadloze utm-oplossingen voorstelden. Fortinet blijft marktleider met 19,6% marktaandeel (een toename met 33%), voor SonicWall met 13,3% (+16,1%), Juniper Networks met 11,8% (+7,7%), CheckPoint met 10,9% (+15,7%) en WatchGuard met eveneens 10,9% (+13,5%). In West-Europa ging de utm-markt er met 16,7% op vooruit: voornamelijk gedreven door consolidatie naar gevirtualiseerde infrastructuur, de regulatorische druk op de betaalsector en de opkomst van managed security services.