Het hele Fortis-feuilleton heeft u de voorbije weken uitgebreid kunnen volgen in alle kranten en op alle televisiezenders. Het debacle blijft natuurlijk niet zonder gevolgen voor het it-beleid van Fortis.

Een informaticus van de bank verklaart op zijn blog dat de Nederlandse it-activiteiten van Fortis op talloze vlakken erg afhankelijk zijn van derden. "Als de it-afdeling morgen de stekker eruit trekt en de connectiviteit met Nederland stopt, dreigen de systemen daar behoorlijk in de soep draaien." De blogger vraagt zich trouwens af hoe het nu verder moet want "Nederland krijgt de agentschappen noch het hele pc-bankingplatform opgestart zonder de Belgische systemen."

Het Belgische Fortis-kadaver zal zijn it-systemen nu trouwens moeten afstemmen op die van BNP Paribas dat met 8000 informatici en een it-budget van 2,6 miljard euro (2006) werkt (Fortis telt voor zijn bankactiviteiten alleen 1600 it-specialisten). Niet onbelangrijk is ook dat BNP Paribas zijn it-productie en infrastructuur sinds 2004 toevertrouwd heeft aan BP2I, een joint venture van de bank en IBM. Prioritair zijn nu: een zo groot mogelijk industrialisering voor een betere kwaliteit, optimale kostenbeheersing, nog meer souplesse en cross-selling.

De blog in kwestie: [http://fortis.skynetblogs.be/]

Het hele Fortis-feuilleton heeft u de voorbije weken uitgebreid kunnen volgen in alle kranten en op alle televisiezenders. Het debacle blijft natuurlijk niet zonder gevolgen voor het it-beleid van Fortis. Een informaticus van de bank verklaart op zijn blog dat de Nederlandse it-activiteiten van Fortis op talloze vlakken erg afhankelijk zijn van derden. "Als de it-afdeling morgen de stekker eruit trekt en de connectiviteit met Nederland stopt, dreigen de systemen daar behoorlijk in de soep draaien." De blogger vraagt zich trouwens af hoe het nu verder moet want "Nederland krijgt de agentschappen noch het hele pc-bankingplatform opgestart zonder de Belgische systemen." Het Belgische Fortis-kadaver zal zijn it-systemen nu trouwens moeten afstemmen op die van BNP Paribas dat met 8000 informatici en een it-budget van 2,6 miljard euro (2006) werkt (Fortis telt voor zijn bankactiviteiten alleen 1600 it-specialisten). Niet onbelangrijk is ook dat BNP Paribas zijn it-productie en infrastructuur sinds 2004 toevertrouwd heeft aan BP2I, een joint venture van de bank en IBM. Prioritair zijn nu: een zo groot mogelijk industrialisering voor een betere kwaliteit, optimale kostenbeheersing, nog meer souplesse en cross-selling. De blog in kwestie: [http://fortis.skynetblogs.be/]