De teerling is geworpen: Fortis komt in handen van het Franse BNP Paribas. Parijs zou Jean-Laurent Bonnafé, operationeel directeur van de Franse grootbank en de nummer twee na Baudouin Prot, aanwijzen tot opvolger van Filip Dierckx en belasten met de integratie.

Jean-Laurent Bonnafé is het brein achter de integratie van de in 2006 door BNP overgenomen Italiaanse Banca Nazionale del Lavoro. BNL tekende in december 2008 een contract met IBM van 318 miljoen voor de uitbesteding van de helpdesk en het beheer van de it-infrastructuur. Het contract werd afgesloten tussen IBM en BP2 (BNP Paribas Partners for Innovation), een 50/50 joint venture die in april 2004 opgericht werd door BNP Paribas en IBM , een 1000-tal medewerkers telt en het beheer van de it-infrastructuur voor zijn rekening neemt. Daarnaast doet BNP Paribas nog een beroep op om en bij de 8000 interne it'ers.

Topman Baudouin Prot verklaarde onlangs over de integratie van BNL: "Wij zijn van plan dezelfde aanpak te hanteren voor Fortis." Geldt dat dus ook voor de it? Als dat het geval is, zal de Fortis-it een tint blauwer kleuren.

De teerling is geworpen: Fortis komt in handen van het Franse BNP Paribas. Parijs zou Jean-Laurent Bonnafé, operationeel directeur van de Franse grootbank en de nummer twee na Baudouin Prot, aanwijzen tot opvolger van Filip Dierckx en belasten met de integratie. Jean-Laurent Bonnafé is het brein achter de integratie van de in 2006 door BNP overgenomen Italiaanse Banca Nazionale del Lavoro. BNL tekende in december 2008 een contract met IBM van 318 miljoen voor de uitbesteding van de helpdesk en het beheer van de it-infrastructuur. Het contract werd afgesloten tussen IBM en BP2 (BNP Paribas Partners for Innovation), een 50/50 joint venture die in april 2004 opgericht werd door BNP Paribas en IBM , een 1000-tal medewerkers telt en het beheer van de it-infrastructuur voor zijn rekening neemt. Daarnaast doet BNP Paribas nog een beroep op om en bij de 8000 interne it'ers. Topman Baudouin Prot verklaarde onlangs over de integratie van BNL: "Wij zijn van plan dezelfde aanpak te hanteren voor Fortis." Geldt dat dus ook voor de it? Als dat het geval is, zal de Fortis-it een tint blauwer kleuren.