Nadat een meisje op Facebook een foto postte met het spaargeld van haar grootmoeder, kreeg haar moeder, volgens een bericht van de BBC, het bezoek van twee gewapende overvallers.

De foto met "de grote som geld" die een zeventienjarig meisje op facebook zette, maakte ze terwijl ze samen met haar grootmoeder het kapitaaltje telde dat de oude vrouw, die in Sydney woont, bij elkaar had gespaard. Hoe naïef haar daad was, bleek enkele uren later. Toen stonden in het Australische plaatsje Budanoon, waar de moeder van het meisje woont, plotseling twee mannen op de stoep gewapend met een mes en stok. Ze wilden het meisje spreken over het geld.

Toen de vrouw hen vertelde dat het meisje niet langer op dat adres woonde, doorzochten de overvallers het huis en namen naast een kleine som geld ook nog andere persoonlijke bezittingen van de bewoners mee. Niemand werd gelukkig gewond bij de overval.

Naar aanleiding van dit incident verspreidde de politie van New South Wales in Australië een bericht om mensen te verwittigen dat ze voorzichtig moeten zijn bij het gebruiken van sociale media en het posten van foto's en persoonlijke informatie.

Ook bij ons waarschuwt de Federale Politie geregeld voor misbruiken op sociale netwerksites. Zo raadt de politie aan om geen vakantieplannen op sociale netwerken te plaatsen om inbraken te vermijden.

Nadat een meisje op Facebook een foto postte met het spaargeld van haar grootmoeder, kreeg haar moeder, volgens een bericht van de BBC, het bezoek van twee gewapende overvallers. De foto met "de grote som geld" die een zeventienjarig meisje op facebook zette, maakte ze terwijl ze samen met haar grootmoeder het kapitaaltje telde dat de oude vrouw, die in Sydney woont, bij elkaar had gespaard. Hoe naïef haar daad was, bleek enkele uren later. Toen stonden in het Australische plaatsje Budanoon, waar de moeder van het meisje woont, plotseling twee mannen op de stoep gewapend met een mes en stok. Ze wilden het meisje spreken over het geld. Toen de vrouw hen vertelde dat het meisje niet langer op dat adres woonde, doorzochten de overvallers het huis en namen naast een kleine som geld ook nog andere persoonlijke bezittingen van de bewoners mee. Niemand werd gelukkig gewond bij de overval. Naar aanleiding van dit incident verspreidde de politie van New South Wales in Australië een bericht om mensen te verwittigen dat ze voorzichtig moeten zijn bij het gebruiken van sociale media en het posten van foto's en persoonlijke informatie. Ook bij ons waarschuwt de Federale Politie geregeld voor misbruiken op sociale netwerksites. Zo raadt de politie aan om geen vakantieplannen op sociale netwerken te plaatsen om inbraken te vermijden.