Mofang heeft volgens Fox-IT aanvallen uitgevoerd op minimaal twintig organisaties in verschillende sectoren (overheid, defensie, kritieke infrastructuren, wapenindustrie, automobielindustrie) in diverse landen. Daar is ook een Duits bedrijf bij dat actief is in het vervaardigen van voertuigen voor het leger. Volgens de Volkskrant, die zich baseert op bronnen in het inlichtingenwezen, gaat het om het Duits-Nederlandse bedrijf Rheinmetall Defence met een vestiging in Nederland.

De waarschijnlijke Chinese connectie maakt de strijd tegen Mofang moeilijk. ''De betrokkenheid van een staat betekent dat het hoogst onwaarschijnlijk is dat zij door opsporingsinstanties voor de rechter worden gebracht'', aldus Fox-IT.

(ANP/WK)

Mofang heeft volgens Fox-IT aanvallen uitgevoerd op minimaal twintig organisaties in verschillende sectoren (overheid, defensie, kritieke infrastructuren, wapenindustrie, automobielindustrie) in diverse landen. Daar is ook een Duits bedrijf bij dat actief is in het vervaardigen van voertuigen voor het leger. Volgens de Volkskrant, die zich baseert op bronnen in het inlichtingenwezen, gaat het om het Duits-Nederlandse bedrijf Rheinmetall Defence met een vestiging in Nederland.De waarschijnlijke Chinese connectie maakt de strijd tegen Mofang moeilijk. ''De betrokkenheid van een staat betekent dat het hoogst onwaarschijnlijk is dat zij door opsporingsinstanties voor de rechter worden gebracht'', aldus Fox-IT.(ANP/WK)