De veertien mensen zijn schuldig bevonden voor het hacken van de database van iPhone-fabrikant Foxconn. Het gaat onder meer om acht oud-medewerkers van Foxconn. Dat schrijft The Wall Street Journal.

De hackers hebben identiteitscertificaten buitgemaakt, waarmee in de VS aangeschafte iPhones geschikt konden worden gemaakt voor Chinese netwerken. Het gaat in totaal om negenduizend exemplaren die met winst zijn doorverkocht.

Hogere belastingen

In China kosten producten van Apple veel meer dan in de VS, onder meer door plaatselijke belastingen. Zo is een iPhone 6 in China zo'n 180 dollar duurder dan in Amerika.

Geen verdere details

De groep hackers verdiende volgens de rechtbank ruim 3 miljoen yuan (416.558 euro) in vijf maanden tijd tussen eind 2011 en begin 2012. Het is onduidelijk waarom er drie jaar tussen de arrestatie van de verdachten en de bekendmaking van het vonnis zit. Foxconn bevestigt de veroordelingen maar wil niet dieper op de zaak ingaan.

Bron: Automatiseringgids

De veertien mensen zijn schuldig bevonden voor het hacken van de database van iPhone-fabrikant Foxconn. Het gaat onder meer om acht oud-medewerkers van Foxconn. Dat schrijft The Wall Street Journal.De hackers hebben identiteitscertificaten buitgemaakt, waarmee in de VS aangeschafte iPhones geschikt konden worden gemaakt voor Chinese netwerken. Het gaat in totaal om negenduizend exemplaren die met winst zijn doorverkocht.Hogere belastingenIn China kosten producten van Apple veel meer dan in de VS, onder meer door plaatselijke belastingen. Zo is een iPhone 6 in China zo'n 180 dollar duurder dan in Amerika.Geen verdere detailsDe groep hackers verdiende volgens de rechtbank ruim 3 miljoen yuan (416.558 euro) in vijf maanden tijd tussen eind 2011 en begin 2012. Het is onduidelijk waarom er drie jaar tussen de arrestatie van de verdachten en de bekendmaking van het vonnis zit. Foxconn bevestigt de veroordelingen maar wil niet dieper op de zaak ingaan.Bron: Automatiseringgids