Foxconn gaat in de komende drie jaar 1 miljoen robots aankopen. De Taiwanese hardwarefabrikant, die onder meer onderdelen bouwt voor Apple-producten, hoopt zo de kosten te kunnen drukken.

De robots zullen ingezet worden voor eenvoudige taken, zoals het aaneenlassen en in elkaar steken van onderdelen, dingen die vandaag nog grotendeels door mensen worden uitgevoerd.

Hoeveel jobs er juist zullen sneuvelen, is nog niet bekend, maar de directie hoopt alvast flink te kunnen snoeien in de kosten voor arbeid. Dat vertelde ceo Terry Gou vrijdag op een evenement voor werknemers. De topman gaat er ook van uit dat het inzetten van 1 miljoen robots de efficiëntie een boost zal geven.

Foxconn is de grootste hardwarefabrikant ter wereld, en telt momenteel meer dan 1 miljoen werknemers. De onderneming kwam meermaals in de pers na een reeks zelfmoorden van depressieve werknemers. Recent nog zorgde in explosie in de fabriek van Chengdu voor 2 dodelijke slachtoffers.

Foxconn gaat in de komende drie jaar 1 miljoen robots aankopen. De Taiwanese hardwarefabrikant, die onder meer onderdelen bouwt voor Apple-producten, hoopt zo de kosten te kunnen drukken.De robots zullen ingezet worden voor eenvoudige taken, zoals het aaneenlassen en in elkaar steken van onderdelen, dingen die vandaag nog grotendeels door mensen worden uitgevoerd. Hoeveel jobs er juist zullen sneuvelen, is nog niet bekend, maar de directie hoopt alvast flink te kunnen snoeien in de kosten voor arbeid. Dat vertelde ceo Terry Gou vrijdag op een evenement voor werknemers. De topman gaat er ook van uit dat het inzetten van 1 miljoen robots de efficiëntie een boost zal geven. Foxconn is de grootste hardwarefabrikant ter wereld, en telt momenteel meer dan 1 miljoen werknemers. De onderneming kwam meermaals in de pers na een reeks zelfmoorden van depressieve werknemers. Recent nog zorgde in explosie in de fabriek van Chengdu voor 2 dodelijke slachtoffers.