De Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM) investeert 2 miljoen euro in Navitell, gespecialiseerd in mobiele toepassingen.

Het geld zal worden gebruikt voor de verdere internationale expansie van het bedrijf en voor de ontwikkeling van een online en mobiel platform voor onder meer toerisme en gezondheid. De holding van de federale overheid verwerft een belang van 25 procent in het kapitaal van Navitell.

Navitell, uit Lummen, ontwikkelt mobiele software voor multimediale content op mobiele toestellen (gsm of pda) op basis van de locatie en het profiel van de gebruiker. De onderneming is vooral bekend van de StoryTraveller, een virtuele gids die verhalen van de omgeving laat bekijken en beluisteren. De afgelopen maanden werden onder meer StoryTravellers ontwikkeld voor de Vlaamse kunststeden en voor het Atomium/Expo '58 en dit in samenwerking met de publieke omroepen VRT en RTBF.

Navitell gaat later dit jaar uitpakken met een centraal internetplatform waar iedereen nieuwe mobiele verhalen kan maken, te koop kan aanbieden of kan downloaden.

Bron: Belga

De Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM) investeert 2 miljoen euro in Navitell, gespecialiseerd in mobiele toepassingen. Het geld zal worden gebruikt voor de verdere internationale expansie van het bedrijf en voor de ontwikkeling van een online en mobiel platform voor onder meer toerisme en gezondheid. De holding van de federale overheid verwerft een belang van 25 procent in het kapitaal van Navitell. Navitell, uit Lummen, ontwikkelt mobiele software voor multimediale content op mobiele toestellen (gsm of pda) op basis van de locatie en het profiel van de gebruiker. De onderneming is vooral bekend van de StoryTraveller, een virtuele gids die verhalen van de omgeving laat bekijken en beluisteren. De afgelopen maanden werden onder meer StoryTravellers ontwikkeld voor de Vlaamse kunststeden en voor het Atomium/Expo '58 en dit in samenwerking met de publieke omroepen VRT en RTBF. Navitell gaat later dit jaar uitpakken met een centraal internetplatform waar iedereen nieuwe mobiele verhalen kan maken, te koop kan aanbieden of kan downloaden. Bron: Belga