France Telecom behoudt zijn aandeel van 52,9 procent in Mobistar, of toch alleszins op korte termijn. Dat heeft ceo Stéphane Richard van het Franse telecombedrijf nog eens benadrukt tijdens de voorstelling van de semesterresultaten.

De geruchten dat investeerders Mobistar zouden overnemen (KKR en Blackstone werden al genoemd), of dat France Telecom een bod zou doen op het minderheidsbelang in de Belgische operator, worden hiermee voorlopig de kop ingedrukt.

"Orange denkt er niet aan om België te verlaten", wist de ceo. "We halen er goede resultaten en er is nog heel wat ruimte om te groeien. Wat een eventueel bod op het minderheidsbelang in Mobistar betreft, daarover is nog niets beslist. Al behoort een uitkoopbod tot de mogelijkheden."

Dochterbedrijf Orange Suisse wordt, na een herziening van de Europese portfolio, wel in het uitstalraam geplaatst. Dat een fusie van Orange Suisse met 'Sunrise', de nummer 2 in Zwitserland, werd afgekeurd door de plaatselijke mededingingsautoriteiten, is daar niet vreemd aan.

Ook voor het belang van 35 procent in het Oostenrijkse 'One' en het aandeel van 20 procent in het Portugese 'Sonaecom' worden nieuwe kopers gezocht. Alles samen zou die verkoop 2 miljard euro in het laadje kunnen brengen. Waarna France Telecom zich terug volop kan concentreren op het binnenhalen van nieuwe mobiele klanten in het Midden-Oosten en in Afrika.

Financieel De financiële resultaten van France Telecom voor het eerste semester lagen in lijn met de naar beneden bijgestelde verwachtingen. De nettowinst nam een duik van 47,8 procent en klokte af op 1,9 miljard euro, de omzet zakte met 1,3 procent tot 22,5 miljard euro. De bedrijfskasstroom (ebitda) ging er 5,5 procent op achteruit tot 7,61 miljard euro.

France Telecom behoudt zijn aandeel van 52,9 procent in Mobistar, of toch alleszins op korte termijn. Dat heeft ceo Stéphane Richard van het Franse telecombedrijf nog eens benadrukt tijdens de voorstelling van de semesterresultaten. De geruchten dat investeerders Mobistar zouden overnemen (KKR en Blackstone werden al genoemd), of dat France Telecom een bod zou doen op het minderheidsbelang in de Belgische operator, worden hiermee voorlopig de kop ingedrukt. "Orange denkt er niet aan om België te verlaten", wist de ceo. "We halen er goede resultaten en er is nog heel wat ruimte om te groeien. Wat een eventueel bod op het minderheidsbelang in Mobistar betreft, daarover is nog niets beslist. Al behoort een uitkoopbod tot de mogelijkheden." Dochterbedrijf Orange Suisse wordt, na een herziening van de Europese portfolio, wel in het uitstalraam geplaatst. Dat een fusie van Orange Suisse met 'Sunrise', de nummer 2 in Zwitserland, werd afgekeurd door de plaatselijke mededingingsautoriteiten, is daar niet vreemd aan. Ook voor het belang van 35 procent in het Oostenrijkse 'One' en het aandeel van 20 procent in het Portugese 'Sonaecom' worden nieuwe kopers gezocht. Alles samen zou die verkoop 2 miljard euro in het laadje kunnen brengen. Waarna France Telecom zich terug volop kan concentreren op het binnenhalen van nieuwe mobiele klanten in het Midden-Oosten en in Afrika. Financieel De financiële resultaten van France Telecom voor het eerste semester lagen in lijn met de naar beneden bijgestelde verwachtingen. De nettowinst nam een duik van 47,8 procent en klokte af op 1,9 miljard euro, de omzet zakte met 1,3 procent tot 22,5 miljard euro. De bedrijfskasstroom (ebitda) ging er 5,5 procent op achteruit tot 7,61 miljard euro.