France Télécom staakt zijn plannen om zijn Scandinavische sectorgenoot TeliaSonera over te nemen. Met de overname van de Zweeds-Finse operator haddden de Fransen de vierde plaats wereldwijd kunnen innemen, maar TeliaSonera wees het bod eerder al af wegens te laag.

France Télécom sluit een andere Europese overname niet uit. Al zal de nadruk wel op de 'opkomende markten' liggen.

France Télécom onderhandelde meer dan drie weken met TeliaSonera over de overname. Afgelopen weekend vonden nog "onderhandelingen van de laatste kans" plaats. Maar omdat de Fransen hun bod van ongeveer 30 miljard euro niet wilden verhogen, mislukte de overname.

TeliaSonera ontstond in 2002 uit een fusie van het Zweedse Telia en het Finse Sonera. De groep is voor ongeveer een derde in handen van de Zweedse overheid, voor 13,7 procent van de Finse staat en 18,2 procent van institutionele beleggers. Het bedrijf is complementair aan de Fransen met een sterke positie in Scandinavië, de Baltische Staten, Rusland en Turkije.

France Télécom verklaarde gisteren dat "het project niet onmisbaar is voor zijn strategie". Beleggers reageerden alvast enthousiast, want het aandeel van France Télécom ging 7,42 procent hoger.

Analisten vragen zich wel af hoe het nu verder moet met eventuele overnames door France Télécom. Rob Goyens, analist bij Dexia, ziet onder meer een opportuniteit in Orascom Telecom dat een "pure player is in groeilanden". Ook de Algerijnse markt heeft volgens hem potentieel voor France Télécom.

Bron: Belga

France Télécom staakt zijn plannen om zijn Scandinavische sectorgenoot TeliaSonera over te nemen. Met de overname van de Zweeds-Finse operator haddden de Fransen de vierde plaats wereldwijd kunnen innemen, maar TeliaSonera wees het bod eerder al af wegens te laag. France Télécom sluit een andere Europese overname niet uit. Al zal de nadruk wel op de 'opkomende markten' liggen. France Télécom onderhandelde meer dan drie weken met TeliaSonera over de overname. Afgelopen weekend vonden nog "onderhandelingen van de laatste kans" plaats. Maar omdat de Fransen hun bod van ongeveer 30 miljard euro niet wilden verhogen, mislukte de overname. TeliaSonera ontstond in 2002 uit een fusie van het Zweedse Telia en het Finse Sonera. De groep is voor ongeveer een derde in handen van de Zweedse overheid, voor 13,7 procent van de Finse staat en 18,2 procent van institutionele beleggers. Het bedrijf is complementair aan de Fransen met een sterke positie in Scandinavië, de Baltische Staten, Rusland en Turkije. France Télécom verklaarde gisteren dat "het project niet onmisbaar is voor zijn strategie". Beleggers reageerden alvast enthousiast, want het aandeel van France Télécom ging 7,42 procent hoger. Analisten vragen zich wel af hoe het nu verder moet met eventuele overnames door France Télécom. Rob Goyens, analist bij Dexia, ziet onder meer een opportuniteit in Orascom Telecom dat een "pure player is in groeilanden". Ook de Algerijnse markt heeft volgens hem potentieel voor France Télécom. Bron: Belga