France Télécom moet van het Europees Hof van Justitie ongeveer 1 miljard euro terugbetalen aan de Franse staat.

Het Hof geeft daarmee de Europese Commissie gelijk, die vindt dat het speciaal belastingstelsel waar France Télécom tussen 1994 en 2002 van genoot neerkomt op ongeoorloofde overheidssteun.

Het exacte bedrag dat moet worden terugbetaald, heeft het Hof niet vastgesteld. Het gaat om een som tussen 798 miljoen euro en 1,14 miljard, plus intresten.

In januari 2010 stortte France Télécom al 1 miljard euro op de rekening van de Franse staat, als voorafname op bedragen die mogelijk geëist zouden kunnen worden in dezelfde zaak.

Bron: Belga

France Télécom moet van het Europees Hof van Justitie ongeveer 1 miljard euro terugbetalen aan de Franse staat. Het Hof geeft daarmee de Europese Commissie gelijk, die vindt dat het speciaal belastingstelsel waar France Télécom tussen 1994 en 2002 van genoot neerkomt op ongeoorloofde overheidssteun. Het exacte bedrag dat moet worden terugbetaald, heeft het Hof niet vastgesteld. Het gaat om een som tussen 798 miljoen euro en 1,14 miljard, plus intresten. In januari 2010 stortte France Télécom al 1 miljard euro op de rekening van de Franse staat, als voorafname op bedragen die mogelijk geëist zouden kunnen worden in dezelfde zaak. Bron: Belga