Dit weekend landt het F1-circus in Spa Francorchamps. Via RFID-tickets kunnen de ruim 175.000 autosportliefhebbers opnieuw vlot binnen geraken.

Al sinds 2007 is het Belgische RFIDEA, gespecialiseerd in rfid-technologie, de it-partner voor het toegangscontrole- en ticketingsysteem van de F1 Belgian Grand Prix. Autosportfanaten kunnen hun tickets online bestellen. Alle tickets zijn voorzien van rfid-tags, die de juiste geldigheid en specificaties van de tickets aangeven. Tijdens het evenement worden de tags uitgelezen via een handheld computer (Workabout Pro) van Psion Teklogix die voortdurend in verbinding staat met de centrale server. Zo kunnen de organisatoren rekenen op een onmiddellijke informatiecontrole bij de 90 controlepunten en 25 toegangszones. Voor de programmering van de kaartjes werd apparatuur van Toshiba Tec gebruikt.

Vorig jaar is zijn de elektronische tickets en rfid-controles uitgebreid naar alle zones, van de tribunes tot de parkeer- en kampeerplaatsen. Dit jaar kunnen bezoekers die parkeer- en kampplaatsen ook op voorhand reserveren. Dat verhoogt het comfort voor de bezoeker, klinkt het bij RFIDEA, en de organisatoren van hun kant weten op elk moment precies hoeveel plaatsen er nog vrij zijn.

Dit weekend landt het F1-circus in Spa Francorchamps. Via RFID-tickets kunnen de ruim 175.000 autosportliefhebbers opnieuw vlot binnen geraken. Al sinds 2007 is het Belgische RFIDEA, gespecialiseerd in rfid-technologie, de it-partner voor het toegangscontrole- en ticketingsysteem van de F1 Belgian Grand Prix. Autosportfanaten kunnen hun tickets online bestellen. Alle tickets zijn voorzien van rfid-tags, die de juiste geldigheid en specificaties van de tickets aangeven. Tijdens het evenement worden de tags uitgelezen via een handheld computer (Workabout Pro) van Psion Teklogix die voortdurend in verbinding staat met de centrale server. Zo kunnen de organisatoren rekenen op een onmiddellijke informatiecontrole bij de 90 controlepunten en 25 toegangszones. Voor de programmering van de kaartjes werd apparatuur van Toshiba Tec gebruikt. Vorig jaar is zijn de elektronische tickets en rfid-controles uitgebreid naar alle zones, van de tribunes tot de parkeer- en kampeerplaatsen. Dit jaar kunnen bezoekers die parkeer- en kampplaatsen ook op voorhand reserveren. Dat verhoogt het comfort voor de bezoeker, klinkt het bij RFIDEA, en de organisatoren van hun kant weten op elk moment precies hoeveel plaatsen er nog vrij zijn.