De Vlaamse regering benoemde Frank Robben, de omstreden topman van het al even omstreden federale eHealth-platform, tot lid van de toezichtscommissie op het Vlaamse Gezondheidsinformatiesysteem (Gis). Dat schrijft het vakblad De Huisarts.

Hierdoor is 'mister eHealth' nu ook betrokken bij de ontwikkeling van het Gis, het eHealth-project van de Vlaamse overheid. Dat is allicht koren op de molen van heel wat kritische artsen(organisaties). Zij vinden dat onfatsoenlijk veel macht geconcentreerd zit in handen van één persoon.

Voor Frank Robben zelf zijn er allicht meer dan 24 uur in een dag. De man is coördinator van het federale eHealth-platform, lid van de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer, administrateur-generaal van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid en gedelegeerd bestuurder van de vzw Smals, de vereniging die de e-governmentprogramma's van de sociale sector en de sector gezondheidszorg ondersteunt en begeleidt.

Je kan het natuurlijk ook positief bekijken. Het komt de efficiëntie alleen maar ten goede en het bevordert de integratie als zoveel knowhow geconcentreerd in één persoon aanwezig is op alle niveaus.

Bron: De Huisarts

De Vlaamse regering benoemde Frank Robben, de omstreden topman van het al even omstreden federale eHealth-platform, tot lid van de toezichtscommissie op het Vlaamse Gezondheidsinformatiesysteem (Gis). Dat schrijft het vakblad De Huisarts. Hierdoor is 'mister eHealth' nu ook betrokken bij de ontwikkeling van het Gis, het eHealth-project van de Vlaamse overheid. Dat is allicht koren op de molen van heel wat kritische artsen(organisaties). Zij vinden dat onfatsoenlijk veel macht geconcentreerd zit in handen van één persoon. Voor Frank Robben zelf zijn er allicht meer dan 24 uur in een dag. De man is coördinator van het federale eHealth-platform, lid van de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer, administrateur-generaal van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid en gedelegeerd bestuurder van de vzw Smals, de vereniging die de e-governmentprogramma's van de sociale sector en de sector gezondheidszorg ondersteunt en begeleidt. Je kan het natuurlijk ook positief bekijken. Het komt de efficiëntie alleen maar ten goede en het bevordert de integratie als zoveel knowhow geconcentreerd in één persoon aanwezig is op alle niveaus. Bron: De Huisarts