De Autorité de la Concurrence straft de drie bedrijven wegens machtsmisbruik en het inperken van de concurrentie. Naast de hoge boete voor Apple moeten Ingram Micro 62 miljoen euro en Tech Data 76 miljoen euro betalen.

Apple verspreidde van 2005 tot en met 2013 een groot deel van zijn producten in Frankrijk via Ingram Micro en Tech Data. De Franse toezichthouder stelt dat de bedrijven door deze constructie concurrentie tussen groothandels op het gebied van Apple-apparaten belemmerde.

Daarnaast stelt de toezichthouder dat Apple Authorised Resellers en Premium Resellers heeft verplicht specifieke prijzen te hanteren, wat eveneens de concurrentie heeft ingeperkt. Ook bepaalde Apple volgens de waakhond de voorraden van de resellers. De toezichthouder noemt dit kwalijk omdat deze reseller economisch afhankelijk waren van het Amerikaanse techbedrijf.

In samenwerking met Dutch IT-Channel.

De Autorité de la Concurrence straft de drie bedrijven wegens machtsmisbruik en het inperken van de concurrentie. Naast de hoge boete voor Apple moeten Ingram Micro 62 miljoen euro en Tech Data 76 miljoen euro betalen.Apple verspreidde van 2005 tot en met 2013 een groot deel van zijn producten in Frankrijk via Ingram Micro en Tech Data. De Franse toezichthouder stelt dat de bedrijven door deze constructie concurrentie tussen groothandels op het gebied van Apple-apparaten belemmerde.Daarnaast stelt de toezichthouder dat Apple Authorised Resellers en Premium Resellers heeft verplicht specifieke prijzen te hanteren, wat eveneens de concurrentie heeft ingeperkt. Ook bepaalde Apple volgens de waakhond de voorraden van de resellers. De toezichthouder noemt dit kwalijk omdat deze reseller economisch afhankelijk waren van het Amerikaanse techbedrijf.In samenwerking met Dutch IT-Channel.