Economieminister Bruno Le Maire deed de uitspraken vorige week naar aanleiding van een bezoek van de Franse regering aan China. Concreet pleit hij er voor om de regulering aan te passen zodat bedrijven die persoonlijke data verwerken of bezig zijn met AI niet zomaar kunnen worden overgenomen.

Vandaag heeft Frankrijk al zo'n beperking ingebouwd voor bedrijven die actief zijn in energie, water, transport, telecom en gezondheidszorg. Dat kan dus binnenkort worden uitgebreid naar AI- en big data-bedrijven.

De uitspraak volgt op een eerdere aanzet van de Franse president Macron. Die had tijdens datzelfde bezoek aan China al laten verstaan dat er een Europese big data strategie moet zijn om onze regio beter te positioneren tegenover China en de VS.

Economieminister Bruno Le Maire deed de uitspraken vorige week naar aanleiding van een bezoek van de Franse regering aan China. Concreet pleit hij er voor om de regulering aan te passen zodat bedrijven die persoonlijke data verwerken of bezig zijn met AI niet zomaar kunnen worden overgenomen.Vandaag heeft Frankrijk al zo'n beperking ingebouwd voor bedrijven die actief zijn in energie, water, transport, telecom en gezondheidszorg. Dat kan dus binnenkort worden uitgebreid naar AI- en big data-bedrijven.De uitspraak volgt op een eerdere aanzet van de Franse president Macron. Die had tijdens datzelfde bezoek aan China al laten verstaan dat er een Europese big data strategie moet zijn om onze regio beter te positioneren tegenover China en de VS.