Het smartphoneverbod was een verkiezingsbelofte van Emmanuel Macron en werd gisteren in de Franse media bevestigd door de Franse minister van Onderwijs Jean-Michel Blanquer. Vanaf september 2018 komt er een beperking.

Hoe die er zal uitzien is onduidelijk. "We werken momenteel aan deze vraag en er komen verschillende modaliteiten bij kijken. Zo kan de smarpthone nodig zijn voor pedagogisch gebruik of voor noodsituaties, maar het gebruik moet worden beperkt."

Het gebruik tijdens de lessen is vandaag al verboden. De komende maanden zal het dus vooral gaan over de vraag of de toestellen ook op de speelplaats mogen gebruikt worden. En of leerlingen ze al dan niet op zak mogen hebben.

Het smartphoneverbod was een verkiezingsbelofte van Emmanuel Macron en werd gisteren in de Franse media bevestigd door de Franse minister van Onderwijs Jean-Michel Blanquer. Vanaf september 2018 komt er een beperking.Hoe die er zal uitzien is onduidelijk. "We werken momenteel aan deze vraag en er komen verschillende modaliteiten bij kijken. Zo kan de smarpthone nodig zijn voor pedagogisch gebruik of voor noodsituaties, maar het gebruik moet worden beperkt."Het gebruik tijdens de lessen is vandaag al verboden. De komende maanden zal het dus vooral gaan over de vraag of de toestellen ook op de speelplaats mogen gebruikt worden. En of leerlingen ze al dan niet op zak mogen hebben.