Tegen alle verwachtingen in heeft het Franse parlement een controversiële wet verworpen die toestaat dat de internetverbinding wordt afgesloten van surfers die illegaal films en muziek downloaden. Eerder op de ochtend had de Senaat de wettekst wel goedgekeurd.

In afwezigheid van een groot deel van de meerderheid, werd de tekst verworpen met 21 stemmen tegen 15. Enkele kamerleden van de rechtse meerderheidspartij UMP stemden voor, maar twee van hen stemden tegen, samen met de oppositie.

Vooral het feit dat de senatoren het illegaal downloaden extra zwaar wilden bestraffen, zette de kamerleden aan tot een neen-stem. Zo stond in de tekst dat de "internetpiraat" van wie de verbinding wordt afgesloten, zijn abonnementskosten moet blijven betalen. De verbinding kon voor een periode van twee tot maximaal twaalf maanden worden afgesloten. De Franse regering verdedigde de oorspronkelijke tekst, die van Frankrijk een pionier in de strijd tegen het illegaal downloaden zou hebben gemaakt.

Er bestaat geen Europese wetgeving die het illegaal downloaden van culturele inhoud strafbaar maakt, enkel een verplichting voor de lidstaten om het auteursrecht te beschermen.

Bron: Belga

Tegen alle verwachtingen in heeft het Franse parlement een controversiële wet verworpen die toestaat dat de internetverbinding wordt afgesloten van surfers die illegaal films en muziek downloaden. Eerder op de ochtend had de Senaat de wettekst wel goedgekeurd. In afwezigheid van een groot deel van de meerderheid, werd de tekst verworpen met 21 stemmen tegen 15. Enkele kamerleden van de rechtse meerderheidspartij UMP stemden voor, maar twee van hen stemden tegen, samen met de oppositie. Vooral het feit dat de senatoren het illegaal downloaden extra zwaar wilden bestraffen, zette de kamerleden aan tot een neen-stem. Zo stond in de tekst dat de "internetpiraat" van wie de verbinding wordt afgesloten, zijn abonnementskosten moet blijven betalen. De verbinding kon voor een periode van twee tot maximaal twaalf maanden worden afgesloten. De Franse regering verdedigde de oorspronkelijke tekst, die van Frankrijk een pionier in de strijd tegen het illegaal downloaden zou hebben gemaakt. Er bestaat geen Europese wetgeving die het illegaal downloaden van culturele inhoud strafbaar maakt, enkel een verplichting voor de lidstaten om het auteursrecht te beschermen. Bron: Belga