De staatssecretaris verduidelijkte later dat het gaat om activaties, en niet louter om downloads. Hij zei wel dat de app 'bijzonder handig' is voor mensen die in steden wonen, en die dus gebruik maken van het openbaar vervoer of cafés en restaurants bezoeken.

Zonder Google of Apple

Gebruikers krijgen een waarschuwing als ze meer dan vijftien minuten op minder dan één meter zijn geweest van iemand die positief test op het coronavirus. Het systeem werkt via Bluetooth. Op die manier kunnen smartphones op korte afstand verbinding met elkaar maken.

De app werd in Frankrijk ontwikkeld. De regering weigerde in zee te gaan met Google en Apple, die samen werken aan een platform voor contactopsporing dat landen kunnen inzetten. In Frankrijk zijn al meer dan 29.000 mensen aan het virus overleden.

De staatssecretaris verduidelijkte later dat het gaat om activaties, en niet louter om downloads. Hij zei wel dat de app 'bijzonder handig' is voor mensen die in steden wonen, en die dus gebruik maken van het openbaar vervoer of cafés en restaurants bezoeken.Gebruikers krijgen een waarschuwing als ze meer dan vijftien minuten op minder dan één meter zijn geweest van iemand die positief test op het coronavirus. Het systeem werkt via Bluetooth. Op die manier kunnen smartphones op korte afstand verbinding met elkaar maken.De app werd in Frankrijk ontwikkeld. De regering weigerde in zee te gaan met Google en Apple, die samen werken aan een platform voor contactopsporing dat landen kunnen inzetten. In Frankrijk zijn al meer dan 29.000 mensen aan het virus overleden.