Via de overname van het Franse HyperOffice en via technologiepartner Outstart hoopt de Gentse e-learningspecialist bij onze zuiderburen aan de bak te komen.

U&I Learning wil, na de uitbreiding in Nederland met FSR, HyperOffice overnemen. Dat in 1991 opgerichte bedrijf is net als U&I een pure e-learningspeler. "Zoals we na onze beursgang van vorig jaar beloofd hadden, zijn we op zoek gegaan naar groei, ook via overnames," legt Francis Declercq, ceo van U&I Learning uit. "Op de gefragmenteerde Franse markt hebben we HyperOffice kunnen overtuigen tot een overname. Het bedrijf past erg goed bij ons, met een focus op eenzelfde type klanten. Bovendien heeft het bedrijf een erg goede tool in huis om e-learningcontent op een eenvoudige manier te ontwikkelen, 'rapid e-learning' zeg maar."

Met HyperOffice haalt U&I 27 mensen in huis, waardoor de firma langzaam boven de 100 mensen groeit. "Maar het belangrijkste was de aantrekking die we nu kunnen uitoefenen op internationale klanten," aldus nog Declercq. Ook de samenwerking met het Amerikaanse Outstart is daarin een factor. Declercq bevestigt dat dat het tweede spoor is waarop U&I Frankrijk hoopt binnen te rijden.

De overnameprijs werd niet meegedeeld, maar U&I Learning zal de aankoop deels via de bank, deels via een kapitaalsverhoging financieren. Declercq verwacht voor dat laatste een som van 2 à 3 miljoen euro.

Tezamen met de overname mocht U&I Learning degelijke resultaten aankondigen. De omzet bedroeg 4,2 miljoen euro, bijna 80 procent hoger dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. "Het grootste gedeelte van de groei is te danken aan de consolidatie van de resultaten van FSR," zegt Declercq. "We zullen zeker onze doelstelling van 9,5 miljoen euro omzet halen en wellicht nog meer dankzij de overname van HyperOffice." De bedrijfswinst bedroeg 538.233 euro, 200 procent hoger dan een jaar eerder.

Over toekomstige overnamedoelwitten wil Declercq het nu even niet hebben. "We hebben het komende jaar voldoende werk om te consolideren, na de aankopen in Nederland en Frankrijk. We mogen ook niet té snel lopen."

Via de overname van het Franse HyperOffice en via technologiepartner Outstart hoopt de Gentse e-learningspecialist bij onze zuiderburen aan de bak te komen. U&I Learning wil, na de uitbreiding in Nederland met FSR, HyperOffice overnemen. Dat in 1991 opgerichte bedrijf is net als U&I een pure e-learningspeler. "Zoals we na onze beursgang van vorig jaar beloofd hadden, zijn we op zoek gegaan naar groei, ook via overnames," legt Francis Declercq, ceo van U&I Learning uit. "Op de gefragmenteerde Franse markt hebben we HyperOffice kunnen overtuigen tot een overname. Het bedrijf past erg goed bij ons, met een focus op eenzelfde type klanten. Bovendien heeft het bedrijf een erg goede tool in huis om e-learningcontent op een eenvoudige manier te ontwikkelen, 'rapid e-learning' zeg maar." Met HyperOffice haalt U&I 27 mensen in huis, waardoor de firma langzaam boven de 100 mensen groeit. "Maar het belangrijkste was de aantrekking die we nu kunnen uitoefenen op internationale klanten," aldus nog Declercq. Ook de samenwerking met het Amerikaanse Outstart is daarin een factor. Declercq bevestigt dat dat het tweede spoor is waarop U&I Frankrijk hoopt binnen te rijden. De overnameprijs werd niet meegedeeld, maar U&I Learning zal de aankoop deels via de bank, deels via een kapitaalsverhoging financieren. Declercq verwacht voor dat laatste een som van 2 à 3 miljoen euro. Tezamen met de overname mocht U&I Learning degelijke resultaten aankondigen. De omzet bedroeg 4,2 miljoen euro, bijna 80 procent hoger dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. "Het grootste gedeelte van de groei is te danken aan de consolidatie van de resultaten van FSR," zegt Declercq. "We zullen zeker onze doelstelling van 9,5 miljoen euro omzet halen en wellicht nog meer dankzij de overname van HyperOffice." De bedrijfswinst bedroeg 538.233 euro, 200 procent hoger dan een jaar eerder. Over toekomstige overnamedoelwitten wil Declercq het nu even niet hebben. "We hebben het komende jaar voldoende werk om te consolideren, na de aankopen in Nederland en Frankrijk. We mogen ook niet té snel lopen."