De gemeente had te horen gekregen dat de gebruiksvoorwaarden waren overtreden. 'De naam van onze plaats lijkt verkeerd te zijn uitgelegd', zei burgemeester Benoit Kieffer. Facebook dacht mogelijk aan het Engelstalige scheldwoord 'bitch'.

Het bedrijf heeft inmiddels toegegeven dat sprake was van een 'incorrecte analyse' door een algoritme. De pagina 'Ville de Bitche', die zo'n 2350 volgers heeft, kan weer worden bezocht.

De gemeente had in de tussentijd al een andere pagina opgezet, met de neutrale naam Mairie 57320. Dat cijfer verwees naar de postcode. Het incident laat volgens burgemeester Kieffer nog maar eens zien dat niet alle taken uitbesteed kunnen worden aan computersystemen.

Het is niet de eerste keer dat het circa 5000 inwoners tellende Bitche in de problemen raakt op Facebook. De pagina's van de beroemde lokale citadel en de plaatselijke golfclub zijn in het verleden ook tijdelijk geblokkeerd geweest.

De gemeente had te horen gekregen dat de gebruiksvoorwaarden waren overtreden. 'De naam van onze plaats lijkt verkeerd te zijn uitgelegd', zei burgemeester Benoit Kieffer. Facebook dacht mogelijk aan het Engelstalige scheldwoord 'bitch'.Het bedrijf heeft inmiddels toegegeven dat sprake was van een 'incorrecte analyse' door een algoritme. De pagina 'Ville de Bitche', die zo'n 2350 volgers heeft, kan weer worden bezocht.De gemeente had in de tussentijd al een andere pagina opgezet, met de neutrale naam Mairie 57320. Dat cijfer verwees naar de postcode. Het incident laat volgens burgemeester Kieffer nog maar eens zien dat niet alle taken uitbesteed kunnen worden aan computersystemen.Het is niet de eerste keer dat het circa 5000 inwoners tellende Bitche in de problemen raakt op Facebook. De pagina's van de beroemde lokale citadel en de plaatselijke golfclub zijn in het verleden ook tijdelijk geblokkeerd geweest.