Dit meldt Reuters op basis van bronnen die bekend zijn met het onderzoek. Het gaat hierbij ondermeer om een Amerikaans congreslid. Antivirusbedrijf Trend Micro meldde in april ook al dat Rusland had geprobeerd de campagne van Macron te hacken. Rusland ontkent dit echter.

De bronnen van Reuters melden dat agenten van Russische inlichtingendiensten zich voor hebben gedaan als vrienden van medewerkers van Macron. Door hen via deze weg te benaderen wilde zij persoonlijke informatie van de medewerkers in handen krijgen. Facebook bevestigt tegenover Reuters inderdaad spionageaccounts te hebben opgespoord en geblokkeerd. Deze zouden zijn opgespoord door een een combinatie van handmatige speurwerk en geautomatiseerde detectietools.

In samenwerking met Dutch IT-Channel.

Dit meldt Reuters op basis van bronnen die bekend zijn met het onderzoek. Het gaat hierbij ondermeer om een Amerikaans congreslid. Antivirusbedrijf Trend Micro meldde in april ook al dat Rusland had geprobeerd de campagne van Macron te hacken. Rusland ontkent dit echter.De bronnen van Reuters melden dat agenten van Russische inlichtingendiensten zich voor hebben gedaan als vrienden van medewerkers van Macron. Door hen via deze weg te benaderen wilde zij persoonlijke informatie van de medewerkers in handen krijgen. Facebook bevestigt tegenover Reuters inderdaad spionageaccounts te hebben opgespoord en geblokkeerd. Deze zouden zijn opgespoord door een een combinatie van handmatige speurwerk en geautomatiseerde detectietools.In samenwerking met Dutch IT-Channel.