Daarmee nemen de Fransen als eerste duidelijke maatregelen tegen een bedrijf als gevolg van de nietigverklaring door het Europese Hof van het Safe Harbor-pact eind vorig jaar. Daardoor mochten bedrijven niet langer persoonlijke data van Europeanen opslaan in de VS. Er was een overgangsperiode van 3 maanden die 31 januari 2016 eindigde. Weliswaar zijn er afspraken gemaakt tussen de Amerikaanse overheid en de Europese privacywaakhonden, maar de Fransen stellen dat Facebook nog steeds volgens de Safe Harbor-regels werkt. Daar kan het bedrijf een fikse boete voor verwachten als het er niet mee ophoudt.

Daarnaast heeft de Franse privacywaakhond Facebook drie maanden gegeven om te stoppen met het volgen van de webactivititeiten van niet-Facebook-gebruikers die daar geen toestemming voor hebben gegeven. Facebook gebruikt hiervoor een cookie die op de browser van de niet-Facebooker wordt geplaatst. Die krijgt vervolgens allerhande advertenties voorgeschoteld op basis van een profiel dat Facebook van hem maakt aan de hand van zijn webacitviteiten. Dat is tegen de Franse wet. België verbiedt dit Facebook ook al enige tijd.

Bron: Automatiseringgids

Daarmee nemen de Fransen als eerste duidelijke maatregelen tegen een bedrijf als gevolg van de nietigverklaring door het Europese Hof van het Safe Harbor-pact eind vorig jaar. Daardoor mochten bedrijven niet langer persoonlijke data van Europeanen opslaan in de VS. Er was een overgangsperiode van 3 maanden die 31 januari 2016 eindigde. Weliswaar zijn er afspraken gemaakt tussen de Amerikaanse overheid en de Europese privacywaakhonden, maar de Fransen stellen dat Facebook nog steeds volgens de Safe Harbor-regels werkt. Daar kan het bedrijf een fikse boete voor verwachten als het er niet mee ophoudt.Daarnaast heeft de Franse privacywaakhond Facebook drie maanden gegeven om te stoppen met het volgen van de webactivititeiten van niet-Facebook-gebruikers die daar geen toestemming voor hebben gegeven. Facebook gebruikt hiervoor een cookie die op de browser van de niet-Facebooker wordt geplaatst. Die krijgt vervolgens allerhande advertenties voorgeschoteld op basis van een profiel dat Facebook van hem maakt aan de hand van zijn webacitviteiten. Dat is tegen de Franse wet. België verbiedt dit Facebook ook al enige tijd. Bron: Automatiseringgids