Het dossier CyberClasse dat voorziet in nieuwe pc's voor de Waalse scholen, had in 2006 van stapel moeten lopen. Drie jaar later loopt het project verloren in een wirwar van misverstanden en administratieve incompetentie.

Begin juni, vlak voor het eind van het schooljaar en van de huidige Waalse regering, startte de Service Public de Wallonie nog een serie overleginitiatieven. Die hebben een hoop beloftes opgeleverd : de workflow wordt grondig herzien (EasiWal moet daar nu iets bruikbaars van maken), van de cel CyberClasse wordt meer souplesse geëist en er komt concrete hulp van planningsdeskundigen die de scholen moeten bijstaan vóór de netwerkinstallateurs langskomen.

In september komen er informatiesessies met multimediaraadgevers verbonden aan het Franstalig onderwijs die een aantal scholen (opnieuw) over de streep moeten trekken. Veel scholen zijn immers de wanhoop nabij.

Meer over CyberClasse in ons uitgebreide dossier in nummer 24 van Data News of op onze Specials-sectie op onze site:- [De problemen op een rijtje]- [De puinhoop in de scholen]- [De recentste ontwikkelingen]

Het dossier CyberClasse dat voorziet in nieuwe pc's voor de Waalse scholen, had in 2006 van stapel moeten lopen. Drie jaar later loopt het project verloren in een wirwar van misverstanden en administratieve incompetentie. Begin juni, vlak voor het eind van het schooljaar en van de huidige Waalse regering, startte de Service Public de Wallonie nog een serie overleginitiatieven. Die hebben een hoop beloftes opgeleverd : de workflow wordt grondig herzien (EasiWal moet daar nu iets bruikbaars van maken), van de cel CyberClasse wordt meer souplesse geëist en er komt concrete hulp van planningsdeskundigen die de scholen moeten bijstaan vóór de netwerkinstallateurs langskomen. In september komen er informatiesessies met multimediaraadgevers verbonden aan het Franstalig onderwijs die een aantal scholen (opnieuw) over de streep moeten trekken. Veel scholen zijn immers de wanhoop nabij. Meer over CyberClasse in ons uitgebreide dossier in nummer 24 van Data News of op onze Specials-sectie op onze site:- [De problemen op een rijtje]- [De puinhoop in de scholen]- [De recentste ontwikkelingen]