De nieuwssites van RTL, Le Soir, La Dernière Heure en RTBF kreunden gisteren onder de toegenomen trafiek naar aanleiding van de aanslag in Luik. Vooral de webstek van RTL (rtlinfo.be) ondervond problemen. Die site liet het dinsdag maar liefst 2 uur en vijf minuten afweten. InternetVista, een Belgische specialist in het controleren en testen van websites en internetdiensten, volgde gisteren de 16 belangrijkste Waalse en Vlaamse nieuwssites. Het gaat onder meer om 7sur7, Knack, Le Soir, L'Echo, La Libre, Le Vif, De Standaard, HLN en De Morgen, maar ook de VRT (deredactie.be), de RTBF (rtbf.be) en RTL (rtlinfo.be).

Met een uptime van slechts 91,317 procent scoorde rtlinfo.be behoorlijk slecht. De nieuwsstek van RTL was duidelijk niet voorzien op de massa geïnteresseerden die het nieuws over de situatie in Luik op de voet wilde volgen. In totaal liet de site het gisteren niet minder dan 2 uur en vijf minuten afweten.

Met een uptime van 'slechts' 98,472 procent ondervond ook Le Soir (lesoir.be) heel wat problemen. Deze nieuwssite liet het over 24 uur in totaal 22 minuten afweten. De site van de RTBF bekleedt een derde plaats, met een uptime van 99,028 procent, goed voor 14 minuten downtime.

La Dernière Heure tenslotte, haperde vier minuten, en liet daarbij een uptime van 99,722 procent optekenen. Bij alle andere 'gevolgde' sites (VL en FR) is het licht de ganse dag blijven branden.

Responsetijd

Hoewel er op Twitter geklaagd werd over crashes bij De Standaard Online (standaard.be), uit zich dat niet in de cijfers van InternetVista. De Vlaamse nieuwssite van de Corelio-groep liet immers een uptime van 100 procent optekenen, al liep de responsetijd op piekmomenten wel op tot 11,6 seconden. Bij De Tijd (tijd.be) kon de responsetijd oplopen tot 6,8 seconden, HLN.be liet maximaal 8,5 seconden optekenen.

Aan Waalse kant viel La Dernière Heure op in de negatieve zin. Op dh.be kon de responsetijd bij piekmomenten oplopen tot anderhalve minuut. Als je weet dat bijna 60 procent van de internetgebruikers afhaakt en wegzapt na vier seconden vertraging, kan je dat dus niet meteen een goed resultaat noemen.

Met een maximale responsetijd van 26,3 seconden kreeg ook Le Soir (lesoir.be) het vaak moeilijk, en 38,3 seconden voor de website van de RTBF is eveneens erbarmelijk. RTL (rtlinfo.be) liet wat responsetijd betreft een maximum van 26,5 seconden optekenen. Bij de VRT was dat 14,1 seconden.

De nieuwssites van RTL, Le Soir, La Dernière Heure en RTBF kreunden gisteren onder de toegenomen trafiek naar aanleiding van de aanslag in Luik. Vooral de webstek van RTL (rtlinfo.be) ondervond problemen. Die site liet het dinsdag maar liefst 2 uur en vijf minuten afweten. InternetVista, een Belgische specialist in het controleren en testen van websites en internetdiensten, volgde gisteren de 16 belangrijkste Waalse en Vlaamse nieuwssites. Het gaat onder meer om 7sur7, Knack, Le Soir, L'Echo, La Libre, Le Vif, De Standaard, HLN en De Morgen, maar ook de VRT (deredactie.be), de RTBF (rtbf.be) en RTL (rtlinfo.be). Met een uptime van slechts 91,317 procent scoorde rtlinfo.be behoorlijk slecht. De nieuwsstek van RTL was duidelijk niet voorzien op de massa geïnteresseerden die het nieuws over de situatie in Luik op de voet wilde volgen. In totaal liet de site het gisteren niet minder dan 2 uur en vijf minuten afweten. Met een uptime van 'slechts' 98,472 procent ondervond ook Le Soir (lesoir.be) heel wat problemen. Deze nieuwssite liet het over 24 uur in totaal 22 minuten afweten. De site van de RTBF bekleedt een derde plaats, met een uptime van 99,028 procent, goed voor 14 minuten downtime. La Dernière Heure tenslotte, haperde vier minuten, en liet daarbij een uptime van 99,722 procent optekenen. Bij alle andere 'gevolgde' sites (VL en FR) is het licht de ganse dag blijven branden. Responsetijd Hoewel er op Twitter geklaagd werd over crashes bij De Standaard Online (standaard.be), uit zich dat niet in de cijfers van InternetVista. De Vlaamse nieuwssite van de Corelio-groep liet immers een uptime van 100 procent optekenen, al liep de responsetijd op piekmomenten wel op tot 11,6 seconden. Bij De Tijd (tijd.be) kon de responsetijd oplopen tot 6,8 seconden, HLN.be liet maximaal 8,5 seconden optekenen. Aan Waalse kant viel La Dernière Heure op in de negatieve zin. Op dh.be kon de responsetijd bij piekmomenten oplopen tot anderhalve minuut. Als je weet dat bijna 60 procent van de internetgebruikers afhaakt en wegzapt na vier seconden vertraging, kan je dat dus niet meteen een goed resultaat noemen. Met een maximale responsetijd van 26,3 seconden kreeg ook Le Soir (lesoir.be) het vaak moeilijk, en 38,3 seconden voor de website van de RTBF is eveneens erbarmelijk. RTL (rtlinfo.be) liet wat responsetijd betreft een maximum van 26,5 seconden optekenen. Bij de VRT was dat 14,1 seconden.