De jaarlijkse prijs voor 'Onderneming van het jaar' heeft in Vlaanderen wederom geen enkele ict-genomineerde. De Franstalige versie maakt dat goed.

In Vlaanderen is het al sinds 2006 geleden - met Metris als winnaar - dat de prijs Onderneming van het Jaar naar een technologiebedrijf ging. De Onderneming van het Jaar is een wedstrijd die georganiseerd wordt door Ernst & Young. Enkel bij de 'Prijs van de Vlaamse regering voor de Beloftevolle Onderneming' hebben de ict-bedrijven een streepje voor (Netlog, Financial Architects, Transics, ...).

Ook bij de finalisten zijn er dit jaar, noch de voorbije jaren, ict- of technologiebedrijven te bespeuren. En hoewel het plaatje de voorbije jaren in het zuiden van het land vergelijkbaar was, maken daar dit jaar toch twee ict-gerelateerde bedrijven kans op de titel 'L'Entreprise de l'Année'.

Enerzijds is er het Brusselse Proximedia, dat gespecialiseerd is in internetdiensten. Dat gaat van hosting en infrastructuur, over het bouwen van websites, marketing- en reclame tot de productie van bedrijfsvideo's en webtelevisie. Het bedrijf, dat genoteerd staat op de Vrije Markt van Euronext, heeft een omzet van 29,8 miljoen euro met 294 mensen.

Daarnaast is Vision IT Group uit Lasne een finalist. Vision IT levert ict-diensten en -consulting. Het bedrijf is aanwezig in 7 landen en draait een omzet van 81,6 miljoen euro met 971 mensen. De groep staat genoteerd op Alternext Brussel en Parijs.

De tegenkandidaten zijn Bruyerre, dat producten en diensten levert aan bakkerijen en zelf ook chocolade en pralines maakt. Chaussures Maniet is een groep van schoenenwinkels en Paprika is een kledingroep.

Komende maandag 19 oktober wordt die trofee uitgereikt. Voor de Vlaamse versie is dat 20 oktober.

De jaarlijkse prijs voor 'Onderneming van het jaar' heeft in Vlaanderen wederom geen enkele ict-genomineerde. De Franstalige versie maakt dat goed. In Vlaanderen is het al sinds 2006 geleden - met Metris als winnaar - dat de prijs Onderneming van het Jaar naar een technologiebedrijf ging. De Onderneming van het Jaar is een wedstrijd die georganiseerd wordt door Ernst & Young. Enkel bij de 'Prijs van de Vlaamse regering voor de Beloftevolle Onderneming' hebben de ict-bedrijven een streepje voor (Netlog, Financial Architects, Transics, ...). Ook bij de finalisten zijn er dit jaar, noch de voorbije jaren, ict- of technologiebedrijven te bespeuren. En hoewel het plaatje de voorbije jaren in het zuiden van het land vergelijkbaar was, maken daar dit jaar toch twee ict-gerelateerde bedrijven kans op de titel 'L'Entreprise de l'Année'. Enerzijds is er het Brusselse Proximedia, dat gespecialiseerd is in internetdiensten. Dat gaat van hosting en infrastructuur, over het bouwen van websites, marketing- en reclame tot de productie van bedrijfsvideo's en webtelevisie. Het bedrijf, dat genoteerd staat op de Vrije Markt van Euronext, heeft een omzet van 29,8 miljoen euro met 294 mensen. Daarnaast is Vision IT Group uit Lasne een finalist. Vision IT levert ict-diensten en -consulting. Het bedrijf is aanwezig in 7 landen en draait een omzet van 81,6 miljoen euro met 971 mensen. De groep staat genoteerd op Alternext Brussel en Parijs. De tegenkandidaten zijn Bruyerre, dat producten en diensten levert aan bakkerijen en zelf ook chocolade en pralines maakt. Chaussures Maniet is een groep van schoenenwinkels en Paprika is een kledingroep. Komende maandag 19 oktober wordt die trofee uitgereikt. Voor de Vlaamse versie is dat 20 oktober.