In de eerste helft van dit jaar zijn er in ons land al 24.800 bankkaarten geblokkeerd omdat er een vermoeden was van fraude. Dat is bijna de helft minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

Dat schrijft Gazet van Antwerpen. Omgerekend gaat het nog om zo'n 140 kaarten per dag die via Cardstop onklaar gemaakt worden. Volgens woordvoerder Bram Boriau van Atos Worldline maakt de verbeterde technologie het almaar moeilijker om fraude te plegen met bankkaarten. In de eerste maanden van 2011 ging het om bijna 25.000 kaarten, maar dat betekent niet dat er ook effectief geld van de rekening gegaan is.

"Vaak belt de kaarthouder omdat hij een vermoeden heeft dat er iets niet klopt. Je kunt ook niet voorzichtig genoeg zijn", aldus Boriau. Bankgegevens doorgeven via mail of op internet raadt hij ten stelligste af.

Bron: Belga

In de eerste helft van dit jaar zijn er in ons land al 24.800 bankkaarten geblokkeerd omdat er een vermoeden was van fraude. Dat is bijna de helft minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. Omgerekend gaat het nog om zo'n 140 kaarten per dag die via Cardstop onklaar gemaakt worden. Volgens woordvoerder Bram Boriau van Atos Worldline maakt de verbeterde technologie het almaar moeilijker om fraude te plegen met bankkaarten. In de eerste maanden van 2011 ging het om bijna 25.000 kaarten, maar dat betekent niet dat er ook effectief geld van de rekening gegaan is. "Vaak belt de kaarthouder omdat hij een vermoeden heeft dat er iets niet klopt. Je kunt ook niet voorzichtig genoeg zijn", aldus Boriau. Bankgegevens doorgeven via mail of op internet raadt hij ten stelligste af.Bron: Belga