De 46-jarige Frédéric Rose is benoemd tot nieuwe ceo van Thomson. Op 1 september verlaat hij Alcatel-Lucent waar hij vijftien jaar lang internationale ervaring opdeed.

Frédéric Rose - die de Frans/Amerikaanse nationaliteit heeft - vult bij Thomson de post in die Frank Dangeard achterliet, toen hij eind maart vertrok. Rose ging in 1993 aan de slag bij Alcatel-Lucent waar hij toen juridisch verantwoordelijke was voor het Belgisch filiaal. Rose werkte zich bij Alcatel-Lucent hogerop en was er onder meer tussen 2000 en 2006 de eindverantwoordelijke voor de netwerkactiviteiten. In 2006 schopte hij het toch vice-president in het uitvoerend comité en vielen de Aziatische, Afrikaanse en Europese markt onder zijn bevoegdheid.

Rose staat voor een zware taak bij de Franse Thomson-groep. Thomson kondigde begin deze maand aan dat het zware verliezen verwacht in het eerste kwartaal en laat een omzetverlies van 5 procent optekenen voor Q2. In een eerste verklaring zegt Rose dat het zijn bedoeling is om "de sterktes van de groep te kapitaliseren" en "nieuwe opportuniteiten te grijpen". Anders gezegd: mogelijk wordt de hele strategie van de Thomson-groep herbekeken.

De 46-jarige Frédéric Rose is benoemd tot nieuwe ceo van Thomson. Op 1 september verlaat hij Alcatel-Lucent waar hij vijftien jaar lang internationale ervaring opdeed. Frédéric Rose - die de Frans/Amerikaanse nationaliteit heeft - vult bij Thomson de post in die Frank Dangeard achterliet, toen hij eind maart vertrok. Rose ging in 1993 aan de slag bij Alcatel-Lucent waar hij toen juridisch verantwoordelijke was voor het Belgisch filiaal. Rose werkte zich bij Alcatel-Lucent hogerop en was er onder meer tussen 2000 en 2006 de eindverantwoordelijke voor de netwerkactiviteiten. In 2006 schopte hij het toch vice-president in het uitvoerend comité en vielen de Aziatische, Afrikaanse en Europese markt onder zijn bevoegdheid. Rose staat voor een zware taak bij de Franse Thomson-groep. Thomson kondigde begin deze maand aan dat het zware verliezen verwacht in het eerste kwartaal en laat een omzetverlies van 5 procent optekenen voor Q2. In een eerste verklaring zegt Rose dat het zijn bedoeling is om "de sterktes van de groep te kapitaliseren" en "nieuwe opportuniteiten te grijpen". Anders gezegd: mogelijk wordt de hele strategie van de Thomson-groep herbekeken.