De Belgische 'Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten' FSMA (de nieuwe naam voor wat vroeger CBFA heette, de waakhond van de financiële sector zeg maar) heeft een deel van z'n ict-systemen uitbesteed aan het Luikse it-dienstenbedrijf NRB. Het gaat om een contract met een geraamde waarde van 10 miljoen euro over 5 jaar.

De opdracht omvat onder meer het leveren, hosten, installeren en beheren van servers (een volledige Microsoft-omgeving) en opslagsystemen met de bijhorende connectiviteit, uiteraard op een redundante manier. Toen de aanbesteding een jaar geleden gelanceerd werd telde de FSMA ongeveer 50 fysieke servers en 50 virtuele servers (VMware) en gebruikte het ongeveer 10 terabyte aan opslagcapaciteit.

Verder moet NRB een servicedesk voorzien en instaan voor de nodige ondersteunende diensten en projectbeheer. "Het doel is enerzijds om de interne it-afdeling van de FSMA in staat te stellen zich volledig toe te leggen op de ondersteuning van de operationele diensten en om anderzijds ten volle gebruik te kunnen maken van de expertise van een externe partner voor de hosting van de toepassingen", zegt Jim Lannoo, woordvoerder bij de FSMA.

FSMA vraagt van NRB wel een bepaald niveau van vertrouwelijkheid. In die mate dat het materiaal van FSMA "moet worden ondergebracht in ruimtes die fysiek gescheiden zijn van de ruimtes die door andere klanten van de leveranciers worden gebruikt". Op het moment van de overgang moet de FSMA ongeveer 200 gebruikers kunnen ondersteunen, klinkt het in de aanbestedingsdocumenten. Dat aantal kan evolueren naar 300.

De Belgische 'Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten' FSMA (de nieuwe naam voor wat vroeger CBFA heette, de waakhond van de financiële sector zeg maar) heeft een deel van z'n ict-systemen uitbesteed aan het Luikse it-dienstenbedrijf NRB. Het gaat om een contract met een geraamde waarde van 10 miljoen euro over 5 jaar. De opdracht omvat onder meer het leveren, hosten, installeren en beheren van servers (een volledige Microsoft-omgeving) en opslagsystemen met de bijhorende connectiviteit, uiteraard op een redundante manier. Toen de aanbesteding een jaar geleden gelanceerd werd telde de FSMA ongeveer 50 fysieke servers en 50 virtuele servers (VMware) en gebruikte het ongeveer 10 terabyte aan opslagcapaciteit. Verder moet NRB een servicedesk voorzien en instaan voor de nodige ondersteunende diensten en projectbeheer. "Het doel is enerzijds om de interne it-afdeling van de FSMA in staat te stellen zich volledig toe te leggen op de ondersteuning van de operationele diensten en om anderzijds ten volle gebruik te kunnen maken van de expertise van een externe partner voor de hosting van de toepassingen", zegt Jim Lannoo, woordvoerder bij de FSMA. FSMA vraagt van NRB wel een bepaald niveau van vertrouwelijkheid. In die mate dat het materiaal van FSMA "moet worden ondergebracht in ruimtes die fysiek gescheiden zijn van de ruimtes die door andere klanten van de leveranciers worden gebruikt". Op het moment van de overgang moet de FSMA ongeveer 200 gebruikers kunnen ondersteunen, klinkt het in de aanbestedingsdocumenten. Dat aantal kan evolueren naar 300.