De Amerikaanse Federal Trade Commission is een onderzoek gestart naar de nauwe banden tussen de bestuursraden van de technologieconcerns Apple en Google. Nagegaan wordt of die banden een schending van de Amerikaanse antitrustwetgeving inhouden.

Dat meldt de krant The New York Times. Apple en Google hebben twee bestuurders gemeen, Eric E. Schmidt en Arthur Levinson. Volgens een Amerikaanse wet uit 1914 mag niemand in de beide raden van bestuur zetelen van twee bedrijven, indien dat de concurrentie tussen hen zou verkleinen.

De twee bedrijven beconcurreren elkaar steeds meer op de gsm-markten en die van de besturingssystemen.

Bron: Belga

De Amerikaanse Federal Trade Commission is een onderzoek gestart naar de nauwe banden tussen de bestuursraden van de technologieconcerns Apple en Google. Nagegaan wordt of die banden een schending van de Amerikaanse antitrustwetgeving inhouden. Dat meldt de krant The New York Times. Apple en Google hebben twee bestuurders gemeen, Eric E. Schmidt en Arthur Levinson. Volgens een Amerikaanse wet uit 1914 mag niemand in de beide raden van bestuur zetelen van twee bedrijven, indien dat de concurrentie tussen hen zou verkleinen. De twee bedrijven beconcurreren elkaar steeds meer op de gsm-markten en die van de besturingssystemen. Bron: Belga