Apple stevent mogelijk af op wat juridisch gehakketak rond zijn nieuwste boorling, de iPad. Blijkt dat Fujitsu al sinds 2002 een toestel heeft dat 'iPad' heet.

Apple koos dus uiteindelijk niet voor 'iSlate' als naam voor z'n nieuwe tablet pc, zoals voor de aankondiging van de iPad vaak werd geopperd. Dat heeft wel als gevolg dat Steve Jobs en consoorten zich mogelijk moeten opmaken voor een juridisch steekspel. De Financial Times wist immers nog dat Fujitsu in 2002 al een toestel had gelanceerd met de naam 'iPad'. Dat was een vroege Windows-pda/smartphone met een 3,5"-scherm, een Intel-processor, Wifi en Bluetooth. Het was bedoeld voor winkelbedienden en -managers om gegevens uit te wisselen over voorraden en verkoop.

Fujitsu zegt daarover het volgende: "Het bedrijf is zich bewust van de aankondiging van Apple's iPad en van de mogelijke inbreuk op onze merkrechten." Heel zeker is het bedrijf daar ook niet van omdat de aanvraag voor de merknaam nog hangende was. Opvallend: in juni 2009 blies Fujitsu die bestofte aanvraag nieuw leven in. Apple deed een vergelijkbare aanvraag voor het eerst in juli 2009. Fujitsu verwacht een gesprek met Apple over de kwestie, maar zegt nog altijd niets gehoord te hebben.

Apple had in 2007 hetzelfde voor met de naam 'iPhone'. Die was in het bezit van Cisco Systems. Uiteindelijk kwamen beide bedrijven tot een schikking.

Overigens zijn er wereldwijd nog andere bedrijven met rechten op het merk iPad. Daarbij onder meer Siemens, die de naam gebruikt in z'n motorbusiness, en het bh-bedrijf Coconut Grove Pads, die de naam gebruikt voor een type gevulde bh's.

Apple stevent mogelijk af op wat juridisch gehakketak rond zijn nieuwste boorling, de iPad. Blijkt dat Fujitsu al sinds 2002 een toestel heeft dat 'iPad' heet. Apple koos dus uiteindelijk niet voor 'iSlate' als naam voor z'n nieuwe tablet pc, zoals voor de aankondiging van de iPad vaak werd geopperd. Dat heeft wel als gevolg dat Steve Jobs en consoorten zich mogelijk moeten opmaken voor een juridisch steekspel. De Financial Times wist immers nog dat Fujitsu in 2002 al een toestel had gelanceerd met de naam 'iPad'. Dat was een vroege Windows-pda/smartphone met een 3,5"-scherm, een Intel-processor, Wifi en Bluetooth. Het was bedoeld voor winkelbedienden en -managers om gegevens uit te wisselen over voorraden en verkoop. Fujitsu zegt daarover het volgende: "Het bedrijf is zich bewust van de aankondiging van Apple's iPad en van de mogelijke inbreuk op onze merkrechten." Heel zeker is het bedrijf daar ook niet van omdat de aanvraag voor de merknaam nog hangende was. Opvallend: in juni 2009 blies Fujitsu die bestofte aanvraag nieuw leven in. Apple deed een vergelijkbare aanvraag voor het eerst in juli 2009. Fujitsu verwacht een gesprek met Apple over de kwestie, maar zegt nog altijd niets gehoord te hebben. Apple had in 2007 hetzelfde voor met de naam 'iPhone'. Die was in het bezit van Cisco Systems. Uiteindelijk kwamen beide bedrijven tot een schikking. Overigens zijn er wereldwijd nog andere bedrijven met rechten op het merk iPad. Daarbij onder meer Siemens, die de naam gebruikt in z'n motorbusiness, en het bh-bedrijf Coconut Grove Pads, die de naam gebruikt voor een type gevulde bh's.