Digipolis, de ict-dienstverlener van de steden Antwerpen en Gent en hun ocmw's, heeft een belangrijk raamcontract toegekend aan Fujitsu Technology Solutions, het vroegere Fujitsu Siemens Computers. Het gaat om de volledige vernieuwing van het serverplatform van Digipolis.

"In het vroegere Alcatel-gebouw, 'Den Bell' in de volksmond, worden binnenkort de back-officediensten van Antwerpen geconsolideerd", zegt Peter Crombecq, directeur van Digipolis. "Dat was voor ons één van de belangrijkste redenen om ons platform te vernieuwen." Den Bell zal plaats bieden aan 1800 werkplekken. Momenteel heeft Digipolis ongeveer 280 servers en 2 mainframes. Ook die laatste worden gemigreerd naar Intel x86-servers.

De deal is goed voor ruim 12,5 miljoen euro over 5 jaar met een mogelijke verlenging van 2 jaar. "Voor ons is het van belang te weten dat ons platform ook klaar is voor de ict-wereld binnen 5 jaar", aldus nog Crombecq. "Dan gaat het onder meer om zaken als virtualisatie, dynamische load balancing over grote afstanden en een zo groen mogelijke stempel." Overigens behelst de opdracht ook de opfrissing van de serverinfrastructuur van Gent, al zal dat waarschijnlijk in een latere fase gebeuren.

Digipolis, de ict-dienstverlener van de steden Antwerpen en Gent en hun ocmw's, heeft een belangrijk raamcontract toegekend aan Fujitsu Technology Solutions, het vroegere Fujitsu Siemens Computers. Het gaat om de volledige vernieuwing van het serverplatform van Digipolis. "In het vroegere Alcatel-gebouw, 'Den Bell' in de volksmond, worden binnenkort de back-officediensten van Antwerpen geconsolideerd", zegt Peter Crombecq, directeur van Digipolis. "Dat was voor ons één van de belangrijkste redenen om ons platform te vernieuwen." Den Bell zal plaats bieden aan 1800 werkplekken. Momenteel heeft Digipolis ongeveer 280 servers en 2 mainframes. Ook die laatste worden gemigreerd naar Intel x86-servers. De deal is goed voor ruim 12,5 miljoen euro over 5 jaar met een mogelijke verlenging van 2 jaar. "Voor ons is het van belang te weten dat ons platform ook klaar is voor de ict-wereld binnen 5 jaar", aldus nog Crombecq. "Dan gaat het onder meer om zaken als virtualisatie, dynamische load balancing over grote afstanden en een zo groen mogelijke stempel." Overigens behelst de opdracht ook de opfrissing van de serverinfrastructuur van Gent, al zal dat waarschijnlijk in een latere fase gebeuren.