Geruchten waren er al lang, de officiële bevestiging kwam vanochtend: de pc-fabrikant komt volledig in Japanse handen.

Fujitsu betaalt Siemens 450 miljoen euro voor de Duitse helft van hun joint venture Fujitsu Siemens Computers. De overname zou op 1 april 2009 rond moeten zijn.

Zo komt een einde aan de maandenlange geruchten over een scheiding tussen Fujitsu en Siemens op de pc-markt. Het contract tussen beide bedrijven rond de joint venture zou in de herfst van 2009 aflopen, maar als het in deze periode niet werd opgezegd, zou het automatisch verlengd zijn. En daar Siemens bovendien volop in een herstructurering zit, leek het weinig waarschijnlijk dat de Duitsers nog zouden doorgaan met hun pc-dochter.

Bernd Bischoff, ceo en president van Fujitsu Siemens Computers, heeft "om persoonlijke redenen" ontslag genomen. Kai Flore, tot op heden cfo bij het bedrijf, neemt zijn taken over. Bij de pc-bouwer werken zo'n 10.000 mensen, 6200 van hen in Duitsland, verspreid over 4 fabrieken. Het bedrijf draaide vorig jaar een omzet van 6,6 miljard euro en een winst van 105 miljoen euro, maar het gaf dit jaar al aan dat de vooruitzichten niet al te best waren.

Geruchten waren er al lang, de officiële bevestiging kwam vanochtend: de pc-fabrikant komt volledig in Japanse handen. Fujitsu betaalt Siemens 450 miljoen euro voor de Duitse helft van hun joint venture Fujitsu Siemens Computers. De overname zou op 1 april 2009 rond moeten zijn. Zo komt een einde aan de maandenlange geruchten over een scheiding tussen Fujitsu en Siemens op de pc-markt. Het contract tussen beide bedrijven rond de joint venture zou in de herfst van 2009 aflopen, maar als het in deze periode niet werd opgezegd, zou het automatisch verlengd zijn. En daar Siemens bovendien volop in een herstructurering zit, leek het weinig waarschijnlijk dat de Duitsers nog zouden doorgaan met hun pc-dochter. Bernd Bischoff, ceo en president van Fujitsu Siemens Computers, heeft "om persoonlijke redenen" ontslag genomen. Kai Flore, tot op heden cfo bij het bedrijf, neemt zijn taken over. Bij de pc-bouwer werken zo'n 10.000 mensen, 6200 van hen in Duitsland, verspreid over 4 fabrieken. Het bedrijf draaide vorig jaar een omzet van 6,6 miljard euro en een winst van 105 miljoen euro, maar het gaf dit jaar al aan dat de vooruitzichten niet al te best waren.