Het technologiebedrijf maakte begin februari al bekend dat het vijfduizend banen wil schrappen. Dat past in het zogenaamde Project Jupiter, een programma waarmee het bedrijf zijn kosten wil terugdringen. Nog eens 4.500 werknemers verhuizen naar een nieuwe joint-venture met Panasonic.

In ons land werken er 348 mensen voor Fujitsu Technology Solutions, 200 daarvan zijn ict'ers. Toen het nieuws van de besparingen in februari bekend raakte wist de woordvoerster van het bedrijf te zeggen dat de vestiging zelf niet in gevaar was, al zijn ontslagen niet uitgesloten.

Ook vandaag is dat het geval. Zo is er momenteel niet bekend of en hoeveel ontslagen er zullen vallen in België.

Het nieuws volgt kort nadat bekend raakt dat Geo van der Wilk, hoofd van Fujitsu Benelux, het bedrijf verlaat. De man kwam begin 2010 aan het roer in Nederland, sinds een jaar is hij ook verantwoordelijk voor Fujitsu België.

Opmerkelijk is dat zijn functie voortaan weer wordt gesplitst. In België wordt van der Wilk opgevolgd door Jean-François Guerrier. Zijn Nederlandse evenknie wordt Bas de Reus.

Het technologiebedrijf maakte begin februari al bekend dat het vijfduizend banen wil schrappen. Dat past in het zogenaamde Project Jupiter, een programma waarmee het bedrijf zijn kosten wil terugdringen. Nog eens 4.500 werknemers verhuizen naar een nieuwe joint-venture met Panasonic.In ons land werken er 348 mensen voor Fujitsu Technology Solutions, 200 daarvan zijn ict'ers. Toen het nieuws van de besparingen in februari bekend raakte wist de woordvoerster van het bedrijf te zeggen dat de vestiging zelf niet in gevaar was, al zijn ontslagen niet uitgesloten.Ook vandaag is dat het geval. Zo is er momenteel niet bekend of en hoeveel ontslagen er zullen vallen in België.Het nieuws volgt kort nadat bekend raakt dat Geo van der Wilk, hoofd van Fujitsu Benelux, het bedrijf verlaat. De man kwam begin 2010 aan het roer in Nederland, sinds een jaar is hij ook verantwoordelijk voor Fujitsu België.Opmerkelijk is dat zijn functie voortaan weer wordt gesplitst. In België wordt van der Wilk opgevolgd door Jean-François Guerrier. Zijn Nederlandse evenknie wordt Bas de Reus.