De woorden van de Belux-baas van it-dienstenbedrijf Fujitsu Services, Yves Schellekens, zijn nog niet koud, of Fujitsu doet een Europese overname. De Zweedse it-dienstverlener Mandator is de vangst.

Na het mislukte (vijandige) bod op GFI Informatique in Frankrijk, doet Fujitsu Services nu een vriendschappelijke overname in Zweden. It-dienstenbedrijf Mandator komt voor 78 miljoen dollar (3 Zweedse kronen per aandeel) in handen van de Japanse it-reus.

Mandator is het zesde grootste it-dienstenbedrijf van Zweden. Het heeft 560 mensen in huis: 390 in thuisland Zweden, 100 in Estland en de overige 70 in Denemarken en het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf draait een omzet van zo'n 75 miljoen dollar en heeft enkele grote klanten, zoals Ericsson en Volvo Cars, in het portfolio zitten.

De woorden van de Belux-baas van it-dienstenbedrijf Fujitsu Services, Yves Schellekens, zijn nog niet koud, of Fujitsu doet een Europese overname. De Zweedse it-dienstverlener Mandator is de vangst. Na het mislukte (vijandige) bod op GFI Informatique in Frankrijk, doet Fujitsu Services nu een vriendschappelijke overname in Zweden. It-dienstenbedrijf Mandator komt voor 78 miljoen dollar (3 Zweedse kronen per aandeel) in handen van de Japanse it-reus. Mandator is het zesde grootste it-dienstenbedrijf van Zweden. Het heeft 560 mensen in huis: 390 in thuisland Zweden, 100 in Estland en de overige 70 in Denemarken en het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf draait een omzet van zo'n 75 miljoen dollar en heeft enkele grote klanten, zoals Ericsson en Volvo Cars, in het portfolio zitten.