Hadden we het deze week nog over de dalende markt van pda's; kondigt Fujitsu Siemens vandaag aan dat het stopt met de verkoop van pda's. Fujitsu Siemens verwacht dat de markt overgenomen wordt door smartphones.

Fujitsu Siemens richt zich weer op zijn core business: het verkopen van notebooks en tablet pc's. Het bedrijf gaat zich voor het eind van het jaar terugtrekken uit de pda- en gps-markt, waar het sinds enige jaren actief is met Pocket Loox-apparaten.

Onder de noemer Pocket Loox verkoopt Fujitsu Siemens twee soorten apparaten: pda's met geïntegreerde gps en WiFi, en blackberry-achtige apparaten met telefoon en email. Sinds juli 2006 heeft Fujitsu Siemens al geen nieuwe producten meer in deze lijn uitgebracht, dus helemaal onverwachts komt de bekendmaking niet. Fujitsu Siemens verwacht dat de markt overgenomen wordt door smartphones. Het bedrijf is niet van plan zich in deze markt te mengen.

In samenwerking met Computable.nl

Hadden we het deze week nog over de dalende markt van pda's; kondigt Fujitsu Siemens vandaag aan dat het stopt met de verkoop van pda's. Fujitsu Siemens verwacht dat de markt overgenomen wordt door smartphones. Fujitsu Siemens richt zich weer op zijn core business: het verkopen van notebooks en tablet pc's. Het bedrijf gaat zich voor het eind van het jaar terugtrekken uit de pda- en gps-markt, waar het sinds enige jaren actief is met Pocket Loox-apparaten. Onder de noemer Pocket Loox verkoopt Fujitsu Siemens twee soorten apparaten: pda's met geïntegreerde gps en WiFi, en blackberry-achtige apparaten met telefoon en email. Sinds juli 2006 heeft Fujitsu Siemens al geen nieuwe producten meer in deze lijn uitgebracht, dus helemaal onverwachts komt de bekendmaking niet. Fujitsu Siemens verwacht dat de markt overgenomen wordt door smartphones. Het bedrijf is niet van plan zich in deze markt te mengen. In samenwerking met Computable.nl