De ondertekening gebeurde in aanwezigheid van Vlaams minister-president Geert Bourgeois en Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport Philippe Muyters.

Het Gentse iMinds heeft een knowhow opgebouwd rond onderzoeksthema's zoals het Internet of Things, digitale privacy en beveiliging, en data science - het omzetten van ruwe data in kennis. Imec, met hoofdzetel in Leuven, verricht dan weer onderzoek dat tot de wereldtop behoort in het domein van nano-elektronica.

Door de fusie houdt iMinds op te bestaan, maar krijgen de activiteiten een doorstart binnen Imec, goed voor samen 3.500 wetenschappers.

(ANP/WK)

De ondertekening gebeurde in aanwezigheid van Vlaams minister-president Geert Bourgeois en Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport Philippe Muyters. Het Gentse iMinds heeft een knowhow opgebouwd rond onderzoeksthema's zoals het Internet of Things, digitale privacy en beveiliging, en data science - het omzetten van ruwe data in kennis. Imec, met hoofdzetel in Leuven, verricht dan weer onderzoek dat tot de wereldtop behoort in het domein van nano-elektronica. Door de fusie houdt iMinds op te bestaan, maar krijgen de activiteiten een doorstart binnen Imec, goed voor samen 3.500 wetenschappers.(ANP/WK)