In Apple's toekomstige kantorencomplex in Cupertino zal ook plaats zijn voor een historische schuur: de Glendenning Barn, gebouwd in 1916. Dat meldt San Jose Mercury News.

De schuur is genoemd naar de familie Glendenning, pioniers in de landbouw in de tijd dat Cupertino nog een baken van agricultuur was (en niet een magneet voor technologiebedrijven, zoals nu).

Apple heeft de historische schuur plank per plank en nagel per nagel afgebroken, om ze vervolgens 'opnieuw te gaan nabouwen zoals ze oorspronkelijk was', zegt Donna Austin van de Cupertino Historical Society.

De Glendenning Barn zal dienst doen als een opslagplaats voor sportmateriaal en alle benodigdheden voor het onderhoud van de duizenden bomen ('300 verschillende soorten') die de kantoorruimtes zullen flankeren.

Natuurlijke uitstraling

Het nieuwe hoofdkwartier van Apple - Campus 2 - werd nog deels ontworpen door Steve Jobs. Eén van diens grootste wensen was de site een 'natuurlijke' uitstraling te geven, die teruggrijpt naar de bomen en planten die in dit gebied groeiden voor de tijd dat HP - de vorige eigenaar van de grond - er een kantoorsite van maakte. HP gebruikte de Glendenning Barn overigens ook, meer bepaald voor bedrijfsfeesten en events.

Apple's Campus 2 moet er eind 2016 volledig staan, en moet plaats bieden aan 12.000 werknemers. Het kostenplaatje voor het complex zou meer dan 5 miljard dollar bedragen.

Apple Campus 2
In Apple's toekomstige kantorencomplex in Cupertino zal ook plaats zijn voor een historische schuur: de Glendenning Barn, gebouwd in 1916. Dat meldt San Jose Mercury News.De schuur is genoemd naar de familie Glendenning, pioniers in de landbouw in de tijd dat Cupertino nog een baken van agricultuur was (en niet een magneet voor technologiebedrijven, zoals nu).Apple heeft de historische schuur plank per plank en nagel per nagel afgebroken, om ze vervolgens 'opnieuw te gaan nabouwen zoals ze oorspronkelijk was', zegt Donna Austin van de Cupertino Historical Society. De Glendenning Barn zal dienst doen als een opslagplaats voor sportmateriaal en alle benodigdheden voor het onderhoud van de duizenden bomen ('300 verschillende soorten') die de kantoorruimtes zullen flankeren. Natuurlijke uitstralingHet nieuwe hoofdkwartier van Apple - Campus 2 - werd nog deels ontworpen door Steve Jobs. Eén van diens grootste wensen was de site een 'natuurlijke' uitstraling te geven, die teruggrijpt naar de bomen en planten die in dit gebied groeiden voor de tijd dat HP - de vorige eigenaar van de grond - er een kantoorsite van maakte. HP gebruikte de Glendenning Barn overigens ook, meer bepaald voor bedrijfsfeesten en events.Apple's Campus 2 moet er eind 2016 volledig staan, en moet plaats bieden aan 12.000 werknemers. Het kostenplaatje voor het complex zou meer dan 5 miljard dollar bedragen.