Een beveiligingssysteem dat je overal toegang toe verleent zonder dat je meerdere wachtwoorden, codes of sleutels moet gebruiken, het is mogelijk niet meer zo'n verre droom. De startup Bionym ontwikkelde een armband die je hartslagritme gebruikt als sleutel tot je pc, je smartphone, je tablet of je auto. Al wat je hoeft te doen om een mobiel toestel te activeren, een autodeur te openen of een betaling uit te voeren, is de armband in de buurt van het apparaat houden.

Eerst legt de Nymi-armband je hartslagritme vast, bij voorkeur terwijl je in een ontspannen toestand verkeert. Bij herhaaldelijk gebruik zal de Nymi jou automatisch kunnen identificeren. Het is natuurlijk nog maar de vraag of de Nymi je ook herkent als je wegens stress een hoge hartslag hebt. Als iemand anders de armband draagt, functioneert het gadget in elk geval niet. Het is ook nog onduidelijk of en wanneer grote hardwarefabrikanten, autobouwers of betaalbedrijven de Nymi willen ondersteunen.

Je kan de armband voorbestellen voor 79 dollar. De eerste exemplaren van het toestel worden begin 2014 geleverd.

Een beveiligingssysteem dat je overal toegang toe verleent zonder dat je meerdere wachtwoorden, codes of sleutels moet gebruiken, het is mogelijk niet meer zo'n verre droom. De startup Bionym ontwikkelde een armband die je hartslagritme gebruikt als sleutel tot je pc, je smartphone, je tablet of je auto. Al wat je hoeft te doen om een mobiel toestel te activeren, een autodeur te openen of een betaling uit te voeren, is de armband in de buurt van het apparaat houden. Eerst legt de Nymi-armband je hartslagritme vast, bij voorkeur terwijl je in een ontspannen toestand verkeert. Bij herhaaldelijk gebruik zal de Nymi jou automatisch kunnen identificeren. Het is natuurlijk nog maar de vraag of de Nymi je ook herkent als je wegens stress een hoge hartslag hebt. Als iemand anders de armband draagt, functioneert het gadget in elk geval niet. Het is ook nog onduidelijk of en wanneer grote hardwarefabrikanten, autobouwers of betaalbedrijven de Nymi willen ondersteunen. Je kan de armband voorbestellen voor 79 dollar. De eerste exemplaren van het toestel worden begin 2014 geleverd.