G-Cloud scoort op de eGov Awards

02/12/16 om 17:39 - Bijgewerkt om 17:39

Bron: Datanews

G-Cloud Iaas en PaaS zijn bekroond als beste e-government project van het jaar. Tegelijk is er binnen de overheid weer iets meer budget voor nieuwe projecten.

G-Cloud scoort op de eGov Awards

. © Agoria

De eGov-awards worden jaarlijks uitgereikt door technologiefederatie Agoria. Dit jaar dingden 36 projecten mee naar een eretitel. Maar de hoofdprijs gaat naar het cloudproject van de federale overheid.

G-Cloud is een gemeenschappelijk innovatie- en synergieprogramma van de FOD, de openbare instellingen van de sociale zekerheid (OISZ) en de Instellingen van Openbaar Nut (ION).

Agoria looft het feit dat dankzij G-Cloud overheden zich kunnen focussen de ontwikkeling van ICT-toepassingen zonder zorgen over de onderliggende infrastructuur. Tegelijk bespaart zo'n aanpak op de kosten terwijl de service naar de burger toe wordt versterkt.

Meer budget

In de marge van de eGov-awards benadrukte Agoria-CEO Marc Lambotte dat er binnen de overheid, na twee jaren van besparingen, weer meer budgetten zijn. "Het federale ICT-budget zal volgend jaar namelijk met 20 miljoen euro stijgen tot een bedrag van 450 miljoen euro. Dat biedt mogelijkheden om meer e-gov-projecten uit te werken."

Lees meer over:

Onze partners